Freiburg denkt na over klacht tegen Bayern na "opeenstapeling van fouten"

Bij Freiburg voelen ze zich benadeeld.

Freiburg denkt na over een eventuele klacht tegen landskampioen en competitieleider Bayern München. Gisteren haalde Bayern het in de Bundesliga met 1-4, maar er deed zich een merkwaardige situatie voor. De "Rekordmeister" stond namelijk enkele seconden met 12 spelers op het veld.

Marcel Sabitzer en Niklas Süle betraden het speelveld tijdens de 86e minuut, maar er ging slechts één speler naar de kant. Het duurde zo'n 20 seconden vooraleer het weer 11 tegen 11 was. Scheidsrechter Christian Dingert werd op de hoogte gebracht van de dwaling door de spelers van Freiburg en legde de partij vervolgens enkele minuten stil.   

 

"De club bekijkt het momenteel nog", klinkt het bij een woordvoerder van Freiburg. De Duitse ploeg heeft nog tot maandag de tijd om een klacht in te dienen. Als dat niet gebeurt, zal ook de Duitse Voetbalfederatie geen stappen ondernemen. 

 

"Het was een opeenstapeling van fouten", vertelde scheidsrechtersbaas Michael Fröhlich eerder al. "Maar we zijn allemaal mensen en dus zullen er altijd wel eens fouten gemaakt worden."    

 

Volgens de regels van de Duitse voetbalbond (DFB) is het weinig waarschijnlijk dat het incident een impact zal hebben op de uitslag. Dingert reageerde correct door de ontmoeting stil te leggen en Bayern zette het numerieke overwicht niet om in een doelpunt.