"Of Lewis Hamilton aan stoppen heeft gedacht? Nooit!"

Lewis Hamilton en Max Verstappen na de bloedstollende finale van vorig seizoen.

Volgens de teambaas van Mercedes twijfelde Lewis Hamilton na vorig seizoen aan het vervolg van zijn racecarrière. Larie en apekool, reageert Formule 1-commentator Gert Vermersch in de nieuwste aflevering van onze podcast De Tribune.

Lewis Hamilton (37) zag vorig jaar in de seizoensfinale een 8e wereldtitel door zijn vingers glippen. "Ik weet niet of hij nog wil racen", sprak Mercedes-sportchef Toto Wolff na de grote ontgoocheling voor zijn kopman.

 

"Of Lewis Hamilton aan stoppen heeft gedacht? Onmogelijk", zegt Gert Vermersch. "Toen Nico Rosberg in 2016 had aangekondigd dat hij zou stoppen als wereldkampioen, was Hamilton volgens zijn omgeving ziedend. Omdat hij geen revanche meer kon nemen op zijn ploegmaat."

 

"En nu zou Hamilton zichzelf de kans ontzeggen om revanche te nemen op Max Verstappen? Nooit van zijn leven doet hij dat."

 

Hamilton liet wel een tijd niks van zich horen. Een bewuste strategie volgens Sam Dejonghe: "Hij verdween van Instagram, hij verdween van de aardbol. Op die manier ging er meer aandacht naar hem dan naar wereldkampioen Max Verstappen."

Lewis Hamilton verdween van de aardbol. Op die manier ging er meer aandacht naar hem dan naar wereldkampioen Max Verstappen.

Sam Dejonghe

Verstappen levenslang bij Red Bull? "Jammer"

Max Verstapen tekende tijdens de winterstop dan weer een lucratieve contractverlenging die hem nog tot in 2028 vleugels geeft.

 

"Jammer", reageert Gert Vermersch. "Omdat hij waarschijnlijk nooit voor een andere renstal dan Red Bull zal racen."

 

"Een echte kampioen is voor mij een rijder die bij verschillende teams de titel verovert. Dat draagt bij tot je uitstraling."

 

"En als echte winnaar wil je altijd de optie openhouden om voor het beste team te kunnen kiezen", vult Sam Dejonghe aan.

 

"Want over 3 of 4 jaar kan de hegemonie in de Formule 1 er helemaal anders uitzien en dan zit Verstappen vastgeketend aan zijn Red Bull. Vreemd voor een leeuw als Verstappen."

Luister naar de F1-special van De Tribune en kom te weten:

  • waarom wedstrijdleider Masi niet altijd de lieveling van Red Bull was
  • waarom Mercedes aan "sandbagging" doet tijdens de wintertesten
  • waarom de Formule 1-auto's er dit seizoen helemaal anders uitzien
  • waarom de gloednieuwe auto's stuiteren over het circuit
  • waarom Verstappens ploegmaat Pérez een idioot is
  • waarom Zhou niet de nieuwe Mazepin wordt
  • waarom de Alpine-auto plots roze kleurt

 

Je kunt de podcast ook beluisteren in de app van Sporza, klik daarvoor bovenaan de navigatie op "podcasts".