Mercedes-teambaas Wolff: "Weet niet of Hamilton nog wil racen na de pijn van zondag"

  Lewis Hamilton greep naast een nieuwe wereldtitel.

  Lewis Hamilton en Mercedes-baas Toto Wolff gaan vanavond niet naar het gala van de FIA in Parijs. Op dat gala krijgt Max Verstappen zijn trofee, maar de gemiste wereldtitel is in het kamp-Hamilton dus nog niet verteerd. Wolff zaait ook twijfels over de toekomst van Hamilton in de sport.

  Voor veel F1-fans was de seizoensontknoping smullen, maar bij verliezer Lewis Hamilton en zijn team kwam de klap hard aan. Ze gaan dan wel niet meer in beroep, vergeven en vergeten zijn de gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi nog niet.

   

  "Het zal nog een hele tijd duren voor we die race van zondag verteerd hebben", klinkt het bij teambaas Toto Wolff. "Het zou goed kunnen dat we dit nooit een plaats zullen kunnen geven."

   

  "Zeker Hamilton. Ik hoop dat we er samen wel door geraken, maar ik denk dat hij de pijn die hij zondag gevoeld heeft, nooit zal vergeten."

   

  Hamilton heeft zelf niet meer gesproken sinds de ontknoping van het seizoen. Hij zal ook niet naar het slotgala van de Internationale Autosportfederatie gaan. Daar krijgt Max Verstappen zijn trofee overhandigd.

   

  Ook Wolff gaat niet "uit loyaliteit aan Hamilton". James Allison, technisch directeur bij de renstal, zal de constructeurstitel in ontvangst gaan nemen.

  Ik denk dat Lewis de pijn die hij zondag gevoeld heeft nooit zal kunnen vergeten

  Toto Wolff

  Hamilton, bijna 37, heeft nog een contract van twee jaar. Maar Wolff zaait twijfel. "Ik hoop dat hij blijft want Lewis is de grootste F1-rijder ooit."

   

  "Als rijder zal hij wel willen terugkeren want hij staat nog altijd aan de top, maar hij is ook een mens van vlees en bloed met bepaalde waarden. De pijn van zondag zal moeilijk te vergeten zijn."

   

  Ze hebben wel samen besloten om niet in beroep te gaan. "Dat was moeilijk want we zijn zeker dat we hadden kunnen winnen. Elke vezel in mijn lijf voelt dat we hier benadeeld zijn."

   

  Een gesprek met racedirecteur Michael Masi is er nog niet geweest. "Dat hoeft niet voor mij", zegt Wolff. "Zijn beslissingen hebben Lewis een verdiende 8e wereldtitel gekost."

   

  Wolff voegde er ook nog aan toe dat hij vindt dat de conversaties met Masi niet uitgezonden zouden mogen worden.