Dat zal Colbrelli graag horen: Parijs-Roubaix kiest voor haast ongewijzigd parcours

Sonny Colbrelli ontbond vorig jaar - met succes - zijn (modder)duivels op de kasseien in Frankrijk.

Het zal als muziek in de oren van Sonny Colbrelli klinken. De organisatie van Parijs-Roubaix kiest deze editie voor een haast exacte kopie van het parcours van vorig jaar. Colbrelli, de winnaar van de vorige editie van de "Hel van het Noorden", zal opnieuw 55 kilometer kasseien moeten temmen om te triomferen op de Vélodrome André Pétrieux.

De volgende editie van Parijs-Roubaix krijgt een bijna ongewijzigd parcours van 257,2 kilometer, waaronder 54,8 kilometer kasseistroken. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt.

 

Leuk weetje: drie van de dertig kasseistroken die op het programma staan, zullen later in de Ronde van Frankrijk opnieuw opduiken tijdens de vijfde etappe. 

 

Na groen licht van de organisatoren van de Amstel Gold Race, die ermee hebben ingestemd om een week vroeger op de wielerkalender plaats te nemen, is de datum van Parijs-Roubaix een week verschoven. 

 

Om niet samen te vallen met de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, zal "De Hel van het Noorden" op zondag 17 april verreden worden.

 

De dag voordien (op 16 april) zullen de vrouwen voor de mythische kasseitrofee van Parijs-Roubaix vechten. Er werd een parcours van 124,7 km met 29,2 km kasseien uitgetekend voor de tweede editie bij de vrouwen.