Ga naar de inhoud

136 doelpunten, 6 tegengoals en 72 op 72: Barça-vrouwen zijn nu al kampioen

De Barça-vrouwen hebben een voorsprong van 22 punten op Real Sociedad.

FC Barcelona is in de Primera División Femenina bezig aan een memorabel seizoen. De Barça-vrouwen wonnen elk duel en staken zondag de kampioenenbeker de lucht in. Dat is vroeg in het seizoen want er staan nog 6 wedstrijden op de planning.

Dit seizoen zijn het niet de mannen van Barcelona die hoge ogen gooien, maar nu is die rol weggelegd voor de vrouwen. 

 

Na 24 matchen heeft FC Barcelona Femení 72 op 72. Geen enkel duel verloren de Barça-vrouwen en ze hebben zich dit seizoen ook nooit bij een gelijke stand moeten neerleggen. 

 

Zondag won Barcelona de Clasico met 5-0 van rivaal Real Madrid en dat betekent dat ze, met nog 6 matchen voor de boeg, nu al kampioen zijn. 

 

Het staat vast dat Barcelona zijn eerste plaats niet meer kan afgeven. Ze hebben namelijk een voorsprong van 22 punten op hun eerste achtervolger Real Sociedad.

 

Barcelona verlengt zo zijn kampioenentitel. Vorig seizoen speelden ze ook kampioen en hadden ze 25 punten meer dan nummer 2 Real Madrid.

136 goals in 24 wedstrijden

De Barça-vrouwen zorgden dit seizoen voor enkele ruime zeges, wat hun prestaties nog indrukwekkender maakt. 

 

Barcelona scoorde steeds 3 goals of meer. Het seizoen begon goed met een 5-0-score tegen Granadilla.

 

In Sevilla in november boekten de Barça-vrouwen hun ruimste zege. Ze droogden Sevilla af met 1-10. Een 3-1-score was hun kleinste overwinning dit seizoen.

 

In totaal scoorden ze in 24 wedstrijden 136 (!) goals en moesten ze amper 6 tegendoelpunten slikken verdeeld over 6 partijen.

Gouden Bal-winnares Putellas

Barcelona heeft enkele sterke speelsters in zijn gelederen. Alexia Putellas, de beste voetbalster ter wereld, is de dirigente op het middenveld. Eind november won de Spaanse de Gouden Bal en begin dit jaar kroonde ze zich op het FIFA-gala tot Speelster van het Jaar.

 

Alexia, zo staat het op haar tenue, speelt al sinds 2012 voor FC Barcelona Femení. Dit seizoen is ze goed voor 14 assists en 16 doelpunten.

 

De Nederlandse Lieke Martens heeft ook een groot aandeel in het fenomenale seizoen van Barcelona. De nummer 22 scoorde 16 keer en gaf 13 assists. Nederland heeft met Martens een straffe aanvalster die het de tegenstander op het EK in juli moeilijk zal maken.

 

(lees voort onder de tweet.)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Champions League en beker

Nu de competitie binnen is, gaat de volledige focus naar de beker en de Champions League.

 

Morgen spelen de Barça-vrouwen de kwartfinale van de beker tegen Real Sociedad en dinsdag staan ze in de kwartfinale van de Champions League oog in oog met Real Madrid.

 

Vorig jaar schreef Barcelona de Champions League op zijn naam nadat ze Chelsea hadden verslagen met 4-0.

 

Over 2 weken mogen de dames van Barcelona hun kampioenenbeker in de lucht steken in het historische Camp Nou.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.