Ga naar de inhoud

BEKIJK: Man in vorm Dries Van Gestel regisseert en triomfeert in Ronde van Drenthe

Dries Van Gestel (27) heeft een tweede keer prijs in zijn carrière.

Dries Van Gestel (TotalEnergies) heeft zijn goede vorm in de verf gezet met een mooie zege. In het noorden van Nederland won hij de Profronde van Drenthe. De 27-jarige renner ontsnapte in de finale uit de kopgroep. "Dit doet deugd", reageert hij na zijn eerste zege sinds 2017.

Aanval op de VAM-berg en in de finale

Dries Van Gestel koerst prima de jongste weken. In Kuurne (6e) en in de GP Samyn  (7e) kwam hij de top 10 binnen, in Drenthe deed hij nog een stuk beter.

 

Van Gestel nam de regie in handen op de laatste passage van de VAM-berg. Onder zijn bewind ontstond er een kopgroep met 6 renners.

 

Met snelle mannen als de Franse sprinter Hofstetter of Nederlands kampioen Roosen was het opletten geblazen. Dat had Van Gestel goed begrepen.

 

Op 3 kilometer van de streep versnelde de man uit de Kempen nog een keer. Ze zagen hem niet meer terug. Hij kwam solo over de streep in het noorden van Nederland.

uitslag profronde van drenthe (1.1)
1. Dries Van Gestel in 5u08'47"
2. Barnabas Peak (Hon) op 5"
3. Hugo Hofstetter (Fra)  
4. Timo Roosen (Ned)  
5. Joren Bloem (Ned)  
6. Mick van Dijke (Ned)  
7. Kevin Vauquelin (Fra)  
8. Dries De Bondt 27"
9. Rick Ottema (Ned)  
10. Rick Pluimers (Ned)  

"Doet deugd om nog eens te winnen"

In de finale moest Dries Van Gestel opboksen tegen Jumbo-renners Roosen en Van Dijke. "Twee sterke mannen, maar veel vertrouwen in hun sprint hadden ze blijkbaar niet", merkte hij.

 

"100 meter voor een rotonde ging ik mijn kans. Omdat iedereen op zijn limiet viel, wist ik dat ik een gat kon slaan. Ik ging hard en dankzij mijn crossen in de winter wipte ik vlot over de rand van de rotonde."

 

Van Gestel is geen veelwinnaar. In 2017 was hij de sterkste in de openingsrit van de Tour des Fjords, vijf jaar later heeft hij nog een keer prijs.

"Het was een tijd geleden", lacht hij. "Daarom doet het veel deugd om je handen nog een keer in de lucht te kunnen steken."