20.000 carrièrepunten en een emotioneel fanmoment: Stephen Curry verovert alle NBA-harten

Stephen Curry scoorde vannacht op én naast het veld.

Slechts 49 spelers in de geschiedenis van de NBA gingen hem voor. Stephen Curry heeft vannacht de kaap van de 20.000 punten gerond.  Zo gidste de sterspeler zijn Golden State Warriors met 34 punten voorbij de Denver Nuggets (113-102). 

LeBron James, Kobe Bryant, Michael Jordan, Shaquille O'Neal ...

 

En nu ook Stephen Curry. 

 

Het 33-jarige werpwonder van de Golden State Warriors schaarde zich gisteren - met een zoveelste driepunter - in het rijtje van NBA-spelers die 20.000 punten of meer gemaakt hebben in hun carrière.

 

Voor eigen publiek pakte Curry vannacht opnieuw uit met straffe cijfers. Tegen de Denver Nuggets was hij de auteur van 34 punten, 9 rebounds en 3 assists. Dat leverde de ploeg uit San Francisco een overtuigende 113-102-zege op.

 

Bij de thuisploeg greep regerend MVP Nikola Jokic net naast zijn negentiende triple-double van het seizoen (23 punten, 12 rebounds, 9 assists).    

 

Golden State komt door deze tweede opeenvolgende overwinning - na een reeks van vijf nederlagen - in de stand van de Western Conference naast nummer twee Memphis (45 overwinningen, 22 nederlagen), achter de autoritaire leider Phoenix (53-13). De Nuggets blijven op de 6e plaats bengelen.

 

(Lees onder de video voort.)

Ook naast het veld veroverde Curry de harten van de basketbalwereld. Voor de wedstrijd vannacht deelde de Golden State Warriors-clubheld een mooi momentje met een jonge fan. 


Het meisje was maandag nog ontroostbaar omdat haar held niet op het parket verscheen. Gisteren ruilde ze die droevige tranen in voor tranen van geluk wanneer Curry zelf "hallo" kwam zeggen.

Kevin Durant opnieuw van goudwaarde voor de Nets

In de tweede wedstrijd van de avond behaalden de Brooklyn Nets een ruime overwinning op het terrein van de Philadelphia 76ers: 100-129. Vooral Kevin Durant (25 punten, 14 rebounds, 7 assists) deed de thuisploeg pijn. 

 

Voor Brooklyn was het de 34e zege (tegen 33 nederlagen), waarmee de Newyorkers achtste staan in de Eastern Conference. De Sixers verloren voor de 25e keer in 65 wedstrijden en prijken op de derde plaats.