Kyrie Irving pakt uit met "masterclass" van 50 punten, Warriors maken einde aan vormdip

  Kyrie Irving (rechts) was in goede doen tegen Charlotte.

  "Dit was een masterclass",  zei Kevin Durant na een knalprestatie van ploegmaat Kyrie Irving. Irving was niet te stoppen op bezoek bij de Charlotte Hornets en trok zijn ploeg zo uit een vormdipje. Ook de Golden State Warriors knoopten - na 5 nederlagen op rij - nog eens aan met de overwinning.

  50 punten, waarvan 9 driepunters (75%). Soms volstaan cijfers om duidelijk te maken hoe goed een speler voor de dag kwam. Kyrie Irving maakte op bezoek bij Charlotte indruk op vriend en vijand.

   

  "Dit was een masterclass", zei Kevin Durant na de wedstrijd. "Jonge spelers zouden naar zijn wedstrijd moeten kijken en eruit leren hoe je moet scoren op dit niveau."

   

  Durant, die sinds enkele wedstrijden opnieuw fit is, beleefde een rustige avond met 14 punten. Dat kon de ster van de Brooklyn Nets zich veroorloven, aangezien Irving zijn hoogste score in een wedstrijd benaderde (57 punten).

   

  Irving overrompelde de Hornets en loodste zijn ploeg naar een ruime zege: 132-121. Daarmee maken de Nets een einde aan een reeks van 4 nederlagen en staan ze weer wat steviger op plaats 8 in de Eastern Conference.

  Warriors knopen nog eens aan met zege

  Na 5 nederlagen op rij weten de Golden State Warriors weer wat winnen is. In eigen huis was het een maatje te groot voor de LA Clippers: 112-97.

   

  Een broodnodige zege, want Steph Curry en co. zijn in de stand weggezakt naar de 3e plaats. Memphis wipte over de Warriors, de Phoenix Suns zijn al langer niet meer in het vizier.

   

  Golden State speelt 5 van zijn komende 6 wedstrijden in het eigen Chase Center. Daar hoopt de ploeg gebruik van te maken om een reeks neer te zetten na een paar lastige weken.

  De NBA-nacht in cijfers:

  Brooklyn - Charlotte: 132-121

  Cleveland - Indiana: 127-124

  Phoenix - Orlando: 102-99

  New Orleans - Memphis: 111-132

  Milwaukee - Oklahoma City: 142-115

  LA Clippers - Golden State: 97-112