Leicester City moet Jamie Vardy weken missen met knieblessure

Jamie Vardy is een tijdje buiten strijd.

Jamie Vardy is naar alle verwachtingen "meerdere weken" out met een knieprobleem. Dat wist Leicester-trainer Brendan Rodgers te vertellen. 

Vardy liep het euvel zaterdag in het eigen King Power Stadium op in de met 1-0 gewonnen Premier League-wedstrijd tegen Leeds United. Het was voor de 35-jarige aanvaller, ploegmaat van Youri Tielemans en Timothy Castagne bij de Foxes, zijn eerste basisplaats in 2022. Hij sukkelde eerder al met een hamstringblessure.   

 

Rodgers deelde het nieuws op de persconferentie in aanloop naar het heenluik van de achtste finales in de Conference League tegen het Franse Rennes mee. "Vardy zal niet beschikbaar zijn. Helaas blesseerde hij zich in de laatste match. Hij zal meerdere weken uit roulatie zijn."   

 

"Hij kreeg een klap op de knie", vervolgde de coach. "Hopelijk is hij binnen drie à vier weken hersteld en reageert hij goed. Hij voelde pijn de dag na de wedstrijd."