Tim Wielandt over zwoegend Tottenham: "Het geluk van Conte is op"

Harry Kane baalt: Tottenham krijgt de trein maar niet op de rails.

Zaterdagavond staat er met Manchester City-Tottenham een topper op het programma in de PL. Een zware verplaatsing voor Tottenham, dat na drie nederlagen op rij opnieuw tegen de crisissfeer aanschurkt. "Conte kan er nog altijd iets van maken", stelt voetbalcommentator Tim Wielandt.

"Te vaak met de hakken over de sloot"

Dé affiche van speeldag 26 in de Premier League is de topper tussen Manchester City en Tottenham. Leider City krijgt met Tottenham wel een ploeg uit vorm over de vloer. Ook het woord crisis loert na drie nederlagen op rij alweer om de hoek in Noord-Londen.


Nochtans was de ploeg van coach Antonio Conte degelijk aan het seizoen begonnen. Premier League-commentator Tim Wielandt analyseert voor ons de malaise bij de Spurs.


"In de eerste plaats het al verrassend dat Conte zo goed begon. De eerste 8 competitiewedstrijden verloor hij niet, hij was zo de eerste debuterende Spurs-manager die dat lukte. Maar in te veel wedstrijden was het echter met de hakken over de sloot."


"De Spurs en Conte wonnen geregeld met geluk of na een laat doelpunt in extra tijd. Maar sinds eind januari is dat geluk op." Wat volgde was een reeks van drie nederlagen op rij. 


"Tegen Chelsea was dat niet verwonderlijk - historisch gezien is Chelsea het zwarte beest van de Spurs. Bovendien had Conte zelf al aangegeven dat hij niet de kwaliteit heeft om sterke ploegen opzij te kunnen zetten. Het kwam dus niet helemaal uit de lucht gevallen."

"Conte heeft wel de spelers om er nog iets van te maken"

Met die uitspraak kwam Conte verrassend uit de hoek, want afgelopen winter werd er immers nog duchtig ingekocht door Tottenham. Toch zei Conte dat zijn ploeg "verzwakt was". Wierp hij zo zijn eigen ruiten in? 

 

"We moeten oppassen dat dat niet een geval wordt zoals Lukaku bij Chelsea. Conte zei dat in het Italiaans en zei vooral dat ze numeriek verzwakt waren. Wellicht wou hij het bestuur prikkelen om wat meer budget vrij te maken."


Na de wedstrijd tegen de Wolves vorige week liet Conte zich nog ontvallen dat hij het moeilijk vindt om van de top 4 een doel te maken, aangezien hij het gewend is om hoger te mikken. "Daar heeft hij enerzijds wel een punt, maar anderzijds viel hij in zijn tweede seizoen bij Chelsea wel buiten de top 4."


"Alleen hij is aansprakelijk voor zijn eigen ambities. En niet vergeten: hij heeft wel nog steeds spelers als Kane en Son in zijn team. Hij mag nog altijd mikken op die top 4 en heeft er ook nog genoeg wapens voor."

Alleen Conte is aansprakelijk voor zijn eigen ambities. En niet vergeten: hij heeft wel nog steeds spelers als Kane en Son in zijn rangen.

Tim Wielandt

"Oplossing ligt in de zomer, Kane is het enigma"

Waar ligt de oplossing voor de situatie? "Volgens mij ligt die in de zomer", alludeert Wielandt op de transferperiode. "Maar het grote enigma is nog altijd Harry Kane. In het begin van het seizoen stond hij dicht bij Manchester City, maar de transfer kwam er niet."


"Wat blijkt nu? City doet het ook zonder Kane uitstekend en bij Tottenham kan Kane niet meer scoren. Dat Kane de verwachtingen nu niet meer inlost bij Tottenham is een groot probleem. Al kan dat bij een speler als Kane snel keren, maar dan heeft hij een spits naast zich nodig. Een type Lautaro Martinez zoals bij Inter."


Tenslotte, valt er zaterdag iets te halen voor de Spurs tegen Man.City? "Volgens mij niet. Op de eerste speeldag wonnen ze van City, maar we zijn ondertussen een maand of zes verder. De kloof tussen beide clubs is gewoon te groot."