Ga naar de inhoud

Tuchel hekelt supporters die "Abramovitsj" scandeerden tijdens applaus voor Oekraïne: "Niet het moment"

Thomas Tuchel veroordeelde na de wedstrijd het gebaar van een deel van zijn supporters.

In de Premier League wordt er dit weekend voor elke wedstrijd een moment van bezinning gehouden voor Oekraïne. Dat statement werd in de wedstrijd Burnley-Chelsea door enkele Chelsea-supporters stevig verstoord. Een deel van het publiek begon - tot grote ergernis van trainer Thomas Tuchel - de naam van de voormalige Russische eigenaar Roman Abramovitsj te scanderen. 

De Premier League-clubs hebben besloten om dit weekend samen hun steun te betuigen aan Oekraïne, dat momenteel door Rusland aangevallen wordt. In alle Engelse stadions wordt "Football Stands Together" op een Oekraïense vlag geprojecteerd, dragen de kapiteins een blauw-gele band én staat er net voor de aftrap een minuut applaus ingepland.

 

In de wedstrijd tussen Chelsea en Burnley werd die minuut stevig verstoord  door enkele supporters van Chelsea, die de naam "Abramovitsj" begonnen te scanderen. Roman Abramovitsj - de voormalige eigenaar van Chelsea - meldde eerder deze week dat hij de club zal verkopen.

 

Waarom? Abramovitsj dreigt een prijs te betalen voor zijn verwantschap met de Russische president Vladimir Poetin. De Rus probeert zo financiële sancties af te wenden en wil zijn Engelse liefde niet mee de dieperik insleuren.

Als club wilden we in dat moment respect tonen voor Oekraïne

Thomas Tuchel, trainer Chelsea

De steenrijke Rus kon na die mededeling op veel steun rekenen van een deel van het blauwe supporterslegioen. Ook vandaag liet dat pro-Abramovitsj-kransje dus weer van zich horen. Zowaar tijdens een moment van steunbetuiging voor Oekraïne.

 

Thomas Tuchel, de trainer van Chelsea, hekelde dat statement van een deel van zijn supporters. "Het is niet het moment voor dergelijke boodschappen. We moeten samen solidariteit tonen."

 

"Als club wilden we in dat moment respect tonen voor Oekraïne. Dan hebben we onze fans nodig om die boodschap samen met ons uit te dragen: wij, Chelsea, steunen Oekraïne."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.