21 dagen rijverbod voor Remco Evenepoel na snelheidsovertreding

Terwijl Remco Evenepoel actief is op Italiaanse wegen in Tirreno-Adriatico, heeft de politierechtbank in België hem een rijverbod van 21 dagen opgelegd voor een zware snelheidsovertreding. Hij moet ook een boete betalen van 400 euro en zal zijn theoretische rijexamen opnieuw moeten afleggen.

Op 12 november 2020 reed Remco Evenepoel op de Ninoofsesteenweg in zijn thuisgemeente Schepdaal 125 km/u waar 70 km/u is toegelaten.

 

Dat de renner van Quick Step - Alpha Vinyl meer dan een jaar geleden veel te snel reed, komt hem nu op een driedelige straf te staan. Hij krijgt 21 dagen rijverbod, 400 euro boete en zal ook zijn theoretische rijexamen opnieuw moeten doen. 

 

Dat laatste omdat Evenepoel op het moment van de feiten nog geen twee jaar in het bezit van zijn rijbewijs was. De advocaat van Evenepoel ontkende de misstap niet, maar noemde het een jeugdzonde. 

 

Evenepoel zelf reed woensdag de derde rit van Tirreno-Adriatico en was daardoor niet zelf aanwezig in de politierechtbank.