Ajax maakt komst van toptalent Rayane Bounida officieel: "De sleutel was Abdelhak Nouri"

Zoals verwacht heeft Ajax de komst van Rayane Bounida officieel aangekondigd. Het 16-jarige toptalent trok enkele dagen geleden de deur bij Anderlecht definitief achter zich dicht. Bounida tekende een contract tot 2025 bij de Amsterdamse club en zal volgend seizoen aansluiten bij zijn leeftijdsgenoten.

De transfer van Bounida naar Ajax hing al een tijdje in de lucht, maar nu zijn ook alle handtekeningen gezet.

 

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute legde zich eind december, na lang tevergeefs onderhandelen om Bounida aan boord te houden, al neer bij het verlies van de paars-witte parel.

 

Ajax-scout Urbain Haesaert vertelde eerder al aan Sporza dat Bounida een slimme keuze maakt door voor Amsterdam te kiezen. "Jongens als Thomas Vermaelen, Tom De Mul en Toby Alderweireld ontwikkelden zich daar ook. En zeker Rayane zal met meer goeie spelers rond zich nog sneller stappen zetten. Dan komt het tiki-taka-voetbal naar boven."

Daarbij komt dat de familie Bounida goede banden onderhoudt met die van Abdelhak Nouri, het toptalent van Ajax dat in 2017 een hartstilstand kreeg. 

 

"Rayane wou enkel naar Ajax", vertelde zijn broer Marouane aan buitenlandse media. De sleutel voor de transfer was Abdelhak Nouri. We zijn vrienden met zijn familie en vertelden aan Rayane hoe het is bij Ajax."

 

Bij Ajax willen ze Bounida, die fysiek nog heel wat stappen moet zetten, rustig voorbereiden op het profvoetbal.