Jordan Teze
78'
Jordan Teze
4 - 2

Wat al langer vaststond, is nu ook officieel: de schaal gaat dit jaar naar Eindhoven. PSV kroonde zich voor eigen volk tot landskampioen met een 4-2-zege tegen Sparta Rotterdam. Johan Bakayoko deed zijn duit in het zakje met een doelpunt.

Vuurwerk en een ontelbaar aantal papieren schalen in het Philips Stadion. Naast de échte schaal, natuurlijk. Want die mocht kapitein Luuk de Jong voor een bomvol stadion de lucht in steken.

PSV kroonde zich deze namiddag voor de 25e keer in de geschiedenis tot kampioen van Nederland. Tegen Sparta Rotterdam had het genoeg aan een gelijkspel.

PSV won uiteindelijk met duidelijke cijfers, maar na 8 minuten hield iedereen toch even zijn hart vast. Metinho zette de bezoekers toen al op voorsprong.

Johan Bakayoko had geen zin om het titelfeestje uit te stellen en duwde de 2-1 amper twee minuten na de gelijkmaker in de verste hoek.

De bezoekers sloegen nog een laatste keer terug via een owngoal, maar zagen in de tweede helft af tegen een oververdiende landskampioen. Boscagli pakte uit met een acrobatische bicyclette om het feestje definitief in te luiden, Teze nam alle twijfels weg.

Nét niet ongeslagen

Lang leken de Eindhovenaars ook af te stevenen op een seizoen zonder nederlaag. Sterker nog, de eerste 17 partijen sloot PSV allemaal af met een zege. Pas op speeldag 18 volgde een eerste puntenverlies: in Utrecht werd het 1-1.

Toch konden de mannen uit de lichtstad nog tal van records breken. Een van de grootste doelen was het seizoen zonder nederlaag eindigen.

Maar op speeldag 27 kwam ook aan dat sprookje een einde. PSV ging tegen NEC met 3-1 voor de bijl, ondanks een vroege goal van Bakayoko. Het eindigt het seizoen zo met één nederlaag.

Ook het recordaantal doelpunten leek even in zicht, maar is intussen onhaalbaar geworden. In Eindhoven zullen ze er niet om malen, spelers en fans gaan er een lange feestnacht tegemoet om titel 25 te vieren.