Ga naar de inhoud

Demi Vollering bijzonder emotioneel na 2e plaats: "Had zo graag willen winnen voor Amy"

SD Worx rijdt dit seizoen met een hoger doel. Dat bleek nog maar eens na de tweede plaats van Demi Vollering in de Omloop. De Nederlandse barstte in tranen uit en zat met haar gedachten bij ploeggenote Amy Pieters, die al bijna twee maanden in coma ligt. "Ik had zo graag voor haar gewonnen."

Wat zouden ze de tijd graag kunnen terugdraaien. In 2014 won een piepjonge Amy Pieters de Omloop Het Nieuwsblad. Acht jaar later vecht de Nederlandse een andere strijd. Sinds een onfortuinlijke val begin dit jaar op stage in Spanje ligt Pieters in een diepe coma.

 

Bij haar ploeg SD Worx liet het een enorme indruk na. Het team startte ook aan de Omloop met een speciaal eerbetoon op de fietsen. En met een zege had het nog mooier kunnen worden, maar Demi Vollering strandde op de tweede plek.

 

In het interview na de race kwamen er meteen veel emoties naar boven. "Ik had zo graag willen winnen voor Amy", klonk het bij Vollering. "Je mist haar gewoon. heel erg. In alles."

Misschien kunnen ze het verdriet gebruiken om te gaan vliegen met elkaar.

Marijn de Vries

Analiste Marijn de Vries leefde mee in de studio: "Ik merk dat ik het er ook heel moeilijk mee heb. Die vrouwen zijn veel op trainingskamp geweest met elkaar en ik begreep dat er daar veel gehuild is. Het zorgde er ook voor dat ze dicht bij elkaar zijn gekomen. Misschien kunnen ze het verdriet gebruiken om te gaan vliegen met elkaar."

 

"Vandaag wilden ze winnen voor haar, maar dat lukte niet. Dan gaan de emoties eigenlijk niet over het verlies, maar over het grotere doel. Ze willen iets laten zien voor haar."