"Weinig verandering" in gezondheidssituatie Amy Pieters: "Ze is niet wakker"

Amy Pieters (30) wordt na haar val net voor de kerstdagen nog altijd behandeld in een Nederlands ziekenhuis. "Er is vooralsnog weinig verandering te melden over de situatie, die door de familie als onzeker wordt ervaren", meldt haar team SD Worx. "De wielrenster ademt zelfstandig, maar is momenteel niet bij bewustzijn."

De wielerwereld bidt al ruim een maand voor Amy Pieters, die op stage in Spanje zwaar ten val kwam tijdens een training. 

 

Pieters werd een tijdje geleden overgebracht naar Nederland, maar volgens haar team SD Worx kan er "weinig verandering" gemeld worden.

 

"De situatie wordt door haar familie ervaren als onzeker", luidt het. "Amy ademt zelfstandig, maar is momenteel niet bij bewustzijn."

 

"Professor Wilco Peul, neurochirurg en neurotrauma-specialist die haar behandelt,  meldt dat ze een zeer ernstig hersenletsel, waarbij ze de eerste levensreddende operatie - de acute kritieke fase van kunstmatig coma op de afdeling intensieve zorg, naar omstandigheden goed heeft doorstaan."

 

"Qua langzaam herstel is ze nu, een maand na het ongeluk, van de dienst intensieve zorg overgeplaatst naar een klinische afdeling."

 

"Dat is bij iedere patiënt met een zeer ernstig hersenletsel een lange periode van onzekerheid, waarin hersteloperaties kunnen leiden tot wisselingen in bewustzijn."

"Het vervolg is nog onvoorspelbaar"

"Momenteel is enige verbetering te zien in haar bewustzijn, maar Amy Pieters is niet wakker", lezen we nog in het communiqué. "Het vervolg is nog onvoorspelbaar."

 

"De verwachting is dat ze na haar ziekenhuisopname, als haar situatie qua lichamelijke gezondheid stabiel is, nog een langdurige revalidatieperiode tegemoet gaat."