Ga naar de inhoud

Ex-profrenner Kenny Dehaes is nu masseur bij Anderlecht: "Dat is veel leuker voor mijn kindjes"

Kenny Dehaes ruilde de wielerwereld voor de voetbalwereld.

Na een lange wielercarrière masseert Kenny Dehaes bij Anderlecht tegenwoordig de benen van ondere anderen Lior Refaelov en Yari Verschaeren. "Ik heb nog geregeld contact met renners", zegt Dehaes, die ook eventjes verzorger was bij Alpecin-Fenix. "Het zou me niet verbazen dat Mathieu van der Poel dit jaar plots Milaan-Sanremo wint."

Kenny Dehaes, winnaar van onder andere Nokere Koerse en Halle-Ingooigem, zette eind 2019 een punt achter zijn wielercarrière. Na een passage als verzorger bij Alpecin-Fenix is Dehaes nu bij Anderlecht in dienst als masseur.

Waarom ruilde Dehaes (37) de wielerwereld voor de voetbalwereld? "Ik heb 2 kleine kindjes en wou regelmatiger thuis zijn."

"In de koers ben je snel 3 à 5 weken van huis. Dat had ik onderschat. Als masseur bij Anderlecht ben ik elke avond thuis. Dat is leuk voor mijzelf en voor de kinderen."

Voor zijn omgeving was het geen grote verrassing dat Dehaes nu bij paars-wit aan de slag is. "Ik ben al van jongs af aan fan van Anderlecht en heb zelf gevoetbald tot ik 16 jaar was. Dat voetballen ging vrij goed totdat ik geblesseerd geraakte. Zo ben ik op de fiets terechtgekomen."

Renners worden van kop tot teen gemasseerd. Bij voetballers werken we specifiek op het lichaamsdeel waarvan ze last hebben.

Kenny Dehaes

Waar ligt het grootste verschil tussen het masseren van wielrenners en het masseren van voetballers?

"In de koers is het meer één op één. Bij Anderlecht zitten we in een ruimte waar we met 4 à 5 man masseren. De massage van voetballers duurt wat minder lang, maar is wel steviger."

 

"Renners worden na een wedstrijd van kop tot teen gemasseerd. Bij voetballers werken we specifiek op bijvoorbeeld de kuit of op het bovenbeen, als de voetballers daar last hebben."

BEKIJK: Kenny Dehaes verslaat Steegmans en co in Nokere Koerse 2014

"Van der Poel kan plots Milaan-Sanremo winnen"

Het wielervoorjaar staat voor de deur. Kriebelt dat ook bij Dehaes? "Ja, maar sinds ik zelf niet meer koers is dat wel veel minder het geval."

"Ik volg de koers nog, maar meer op de achtergrond. Ik heb nog dagelijks contact met mijn vroegere trainingsmakker Jasper De Buyst (Lotto-Soudal)."

"Ik hoor ook nog af en toe andere renners met wie ik gekoerst heb en renners met wie ik gewerkt heb bij Alpecin-Fenix."

Dehaes masseerde bij Alpecin-Fenix Mathieu van der Poel. Weet hij iets meer over de situatie van de Nederlandse toprenner?

"Ik denk dat het zal goedkomen. Hem kennende kan hij plots Milaan-Sanremo winnen. Maar het zal wel snel moeten beter gaan met Mathieu, zodat hij deftig kan beginnen te trainen."

"Ik denk dat Mathieu enkel zal starten in klassiekers, als hij voelt dat hij goed genoeg is om mee te doen voor de overwinning. Van Mathieu kan je niet verwachten dat hij gewoon zal meerijden om wat kilometers te maken in het peloton. Dat wil hij zelf ook niet."

Ik denk dat Mathieu enkel zal starten in klassiekers, als hij voelt dat hij goed genoeg is om mee te doen voor de overwinning.

Kenny Dehaes