Herygers over de Tormans-heisa: "De menselijkheid is achterwege gebleven"

Beloftenwereldkampioen Wyseure kwam mee in de vuurlinie te staan na de veelbesproken overstap.

De heisa rond de gekaapte deal van crossploeg Tormans heeft zijn sporen nagelaten in veldritland. Co-commentator Paul Herygers kwam voor onze camera nog terug op de zaak: "Jan Tormans heeft zijn mond voorbij gepraat."

"Tormans is iets te moedig en te voorbarig geweest"

Vorige week werd het veldritnieuws beheerst door de mislukte deal tussen Team Tormans en Quick Step-Alpha Vinyl. De ploeg van sponsor Jan Tormans leek in zee te gaan met het team van Patrick Lefevere, maar uiteindelijk kozen de Tormans-renners om te tekenen bij concurrent Alpecin-Fenix.

 

Een bittere pil voor Tormans en ploegleider Bart Wellens, die sprak van "een mes in de rug". Ook co-commentator Paul Herygers zag de heisa met lede ogen aan. Samen met Renaat Schotte blikte hij zondag nog eens terug op de feiten.

 

"Na de eerste berichten dachten we dat de deal in kannen en kruiken was", opende Herygers. "We dachten dat het allemaal naar Lefevere zou verhuizen, maar toen bleek dat die jongens nog geen contract hadden."

 

Terwijl sterke man Tormans de deal al beklonken verklaarde, stond er dus nog niets op papier. "Misschien zijn ze toch iets te moedig en voorbarig geweest en hebben ze hun mond voorbij gepraat", stelt Herygers vast.

 

"Jan Tormans is voornamelijk een sponsor, die zijn hart verloren heeft aan de cross. Hij was op elke cross aanwezig, maar het werkt toch iets anders ... Jan zal daar geweldig veel uit leren en zal daar in de toekomst rekening mee houden."

"Kleine jongens worden heel snel groot"

Tormans-smaakmakers als Joran Wyseure en Emiel Verstrynghe trokken naar concurrent Alpecin-Fenix. Valt de jonge wolven iets te verwijten? "Kleine jongens worden heel snel groot", vertelt Herygers.


"Vanaf het moment dat het begint te vlotten, wordt er heel snel aan hun mouw getrokken. In dat opzicht kan je het hen niet kwalijk nemen."


"Maar natuurlijk is de menselijkheid wel wat achterwege gebleven. Voor Bart Wellens is dit heel erg spijtig. Hij heeft er alles voor gedaan en is er kapot van."

Voor Bart Wellens is dit heel spijtig. Hij heeft er alles voor gedaan en is er kapot van.

Paul Herygers