Ga naar de inhoud

Bom in veldritland: crossers van Tormans gaan niet mee naar Quick Step, wel naar Alpecin-Fenix?

 di 8 februari 2022 14:36

Veldrijders Quinten Hermans, Corné van Kessel, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure stappen niet mee in het project van Jan Tormans en Patrick Lefevere. "Hans van Kasteren heeft het project getorpedeerd", zegt de ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl. Met Alpecin-Fenix is er namelijk een kaper op de kust.

Het Tormans CX-team, de ploeg van onder andere Quinten Hermans, heeft een erg vruchtbaar seizoen achter de rug. Het opereert onder de vleugels van wegploeg Intermarché-Wanty-Gobert, maar wil meer.

Jan Tormans, de geldschieter van het veldritproject, wil zich losrukken bij de Belgische WorldTour-ploeg en zocht toenadering tot Patrick Lefevere, de patron van Quick Step-Alpha Vinyl.

Sponsor Tormans verkondigde afgelopen weekend nog trots dat het project met Lefevere nagenoeg in kannen en kruiken was.

"Er komt een Development Team en een vrouwenteam naast het bestaande WorldTour-team en daarnaast een crossploeg. En daaronder komt een jeugdwerking", legde de wielermecenas uit.

 

Maar er zit nu een flinke kink in de kabel. De renners die Tormans helemaal op de kaart gezet hebben – Quinten Hermans, Corné van Kessel, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure – zitten in de portefeuille van de Nederlander Hans van Kasteren. 

 

De wielermanager heeft dat viertal nu overgeheveld naar een ander team. Hun contract bij Intermarché-Wanty-Gobert loopt dit jaar af en ze gaan alvast niet in zee met Tormans en Lefevere.

Volgens onze informatie gaan Hermans en co naar Alpecin-Fenix, de ploeg van de broers Roodhooft en Mathieu van der Poel.

De Nederlander Hans van Kasteren is de manager van Hermans, Van Kessel, Verstrynge en Wyseure.
De Nederlander Hans van Kasteren is de manager van Hermans, Van Kessel, Verstrynge en Wyseure.

Lefevere: "Van Kasteren heeft project getorpedeerd"

"Meneer Van Kasteren heeft het project getorpedeerd", zegt Patrick Lefevere. "Zonder dat hij een UCI-licentie heeft."

 

"Tot vorige week wou Van Kasteren de 4 Tormans-veldrijders samen verkopen. Het was dat of niets."

 

"Ik had enkele van die renners nog nooit gesproken en ik ga nooit iemand laten tekenen als ik die nog niet gezien heb."

 

"Deze namiddag zou ik beloftewereldkampioen Wyseure ontmoeten voor een gesprek. Maar plots hoor ik dat hij en Verstrynge prof worden bij een ander team."


Gaat het veldritproject van Tormans en Quick Step-Alpha Vinyl nu niet door? "Dat zeg ik niet. Maar die 4 veldrijders zullen er niet bij betrokken zijn", besluit Lefevere. 

Ik laat nooit iemand tekenen die ik nog niet gezien heb. Deze namiddag had ik normaal een gesprek met Joran Wyseure.

Patrick Lefevere

Hans van Kasteren, manager van de 4 Tormans-crossers, bevestigde aan onze redactie dat zijn renners niet bij Tormans blijven.

 

"Quinten Hermans en Corné van Kessel rijden wel nog tot het einde van dit jaar bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux."

 

"Beloften Joran Wyseure en Emiel Verstrynge worden op 1 maart prof. Op het einde van het veldritseizoen zullen we hun nieuwe ploeg bekendmaken."

En die ploeg wordt dus hoogstwaarschijnlijk Alpecin-Fenix. "Ik heb aanbiedingen van diverse teams, waaronder Alpecin-Fenix", bevestigt Van Kasteren.

 

"Tot februari rijden ze nog voor Tormans. Ik heb hun team laten weten dat daarna de verbintenis ontbonden wordt. Omdat ze een profcontract ondertekenen, kan dit op deze manier gebeuren. Ze hoeven dus niet tot einde van het jaar bij hun huidige ploeg te blijven."

 

"Hermans en Van Kessel hebben als transferdatum daarom pas 1 januari 2023. De kans dat Quinten en Corné dan ook de overstap maken naar de nieuwe ploeg van  Wyseure en Verstrynge is erg groot."

Lees ook: