"Bedankt, jongens": Bart Wellens - met mes in rug - voelt zich verraden door Verstrynge en Wyseure

Bart Wellens deelde de post op zijn Instagramaccount.

Het stormt momenteel hevig rond het nieuwe veldritproject van Jan Tormans en Patrick Lefevere. Nadat het duo zich eerder al kritisch uitliet over de nakende overgang van Joran Wyseure en Emiel Verstrynge naar Alpecin-Fenix, pakt nu ook huidig ploegleider Bart Wellens uit met een opvallende Instagrampost.

Even terug naar afgelopen zondag. Jan Tormans bevestigt dat zijn ploeg Tormans CX zich losrukt van Intermarché-Wanty-Gobert en vanaf volgend seizoen een project op poten zet met het Quick Step-Alpha Vinyl van Patrick Lefevere.

Toch vertoonde dat sprookje al snel barsten toen bekend geraakte dat Quinten Hermans, Corné van Kessel, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure niet meestappen in het nieuwe project.

Tormans en Lefevere pakten de manager van het viertal, Hans van Kasteren, hard aan. Huidig ploegleider Bart Wellens richt zijn vizier dan weer op poulains Wyseure en Verstrynge.

De oud-veldrijder deelde op Instagram een post van zijn vriendin waarbij hij met een denkbeeldig mes in zijn rug Verstrynge aan het omhelzen is. "Bedankt, jongens", luidt het cynisch te lezen bijschrift.

Geert Wellens: "Nu nog de sport kapotmaken en de cirkel is rond"

Verder liet ook broer Geert Wellens zich niet onbetuigd over het voorval. Hij richtte zijn pijlen opnieuw op Hans van Kasteren zelf:

"Wat ik 20 jaar geleden al wist, is nu eindelijk een beetje duidelijker geworden. Families en huwelijken kapot maken, kan hij als de beste. Nu de sport nog en dan is de cirkel rond. Ferme carrière. Op naar de toekomst: een boomerang komt altijd terug", klinkt het op Twitter.

Ook Klaas Vantornout (twee keer Belgisch kampioen veldrijden) geeft zijn mening