Hoe hard is nederlaag aangekomen bij Union? Mazzu en spelers proberen uitschuiver te relativeren

Een nederlaag komt vaak wanneer je ze niet verwacht. Na een reeks van tien ongeslagen wedstrijden - met een zwaar vierluik als slot - ging Union verrassend onderuit thuis tegen STVV. Spelers en trainer Felice Mazzu probeerden het toch positief te bekijken: "Dit zal ons later meer goed doen dan kwaad."

26 november 2021. Zo lang was het al geleden dat een tegenstander nog eens te sterk was voor Union. Toen OH Leuven met 1-3. En ook zondag verraste een underdog de leider in het Dudenpark.

 

Een uitgekookt STVV zette Union negentig minuten lang goed vast en maakte zelf het verschil met een penalty van Brüls. "We hebben geen oplossingen gevonden tegen het lage blok van Sint-Truiden", besefte trainer Felice Mazzu bij Eleven Sports.

 

"We vonden moeilijk onze aanvallers door de positie van de tegenstander, maar waren zowel individueel als collectief gewoon niet op niveau. Wij moeten als ploeg steeds honderd procent zijn. Dat was in deze partij niet het geval."

Als we ons verhaal met succes willen verderzetten, zullen we oplossingen moeten vinden als onze tegenstanders zich anders opstellen.

Felice Mazzu

Mazzu probeerde ondanks de eerste nederlaag in elf matchen toch het positieve te zien: "Dit verlies zal ons helpen voor de toekomst. Als we ons verhaal met succes willen voortzetten, zullen we oplossingen moeten vinden als onze tegenstanders zich anders opstellen."

 

"We moeten nog groeien, maar vooral ook kalm blijven. Spelers zijn geen machines. Na een reeks van 10 matchen zonder nederlaag kan je al eens verliezen, hé. Dit zal ons later meer goed doen dan kwaad." 

Lessen trekken

Ook Teddy Teuma sprak van "een leermoment" tegen STVV.  De middenvelder benadrukte overigens dat er van onderschatting geen sprake was na de goeie reeks tegen vier topploegen.

 

"Deze prestatie is niet te wijten aan verslapping", aldus Teuma. "We hebben deze wedstrijd op dezelfde manier aangepakt als alle vorige. Het maakt nu eenmaal deel uit van het voetbal dat je niet iedere keer honderd procent kunt zijn. Maar we houden ons hoofd omhoog. We mogen niet weggooien wat we hebben opgebouwd."

 

Bart Nieuwkoop baalde wel dat Union de kans had laten liggen om de kloof te bestendigen. "Deze nederlaag is pittig", zuchtte de Nederlander. "We voetbalden heel slordig en kwamen nooit in ons spel. Dit is zonde. Na zo'n mooie reeks mag je eigenlijk nooit thuis verliezen van STVV."