STVV doorbreekt ongeslagen reeks Union, Vanzeir mist penalty in blessuretijd

  1. 29' - Geel - Deniz Undav
  2. 26' - Geel - Ismaël Kandouss
  1. 90+2' - Gemiste strafschop - Dante Vanzeir
  2. 83' - Verv. Jorge Teixeira door Ameen Al-Dakhil
  3. 83' - Verv. Christian Brüls door Shinji Kagawa
  4. 81' - Geel - Daniel Schmidt
  5. 72' - Verv. João Klauss door Rocco Reitz
  6. 71' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
  7. 71' - Verv. Ismaël Kandouss door Alex Millán
  8. 70' - Geel - Teddy Teuma
  9. 70' - Geel - Dimitri Lavalée
  10. 64' - Geel - Casper Nielsen
  11. 55' - Verv. Guillaume François door Loic Lapoussin
  12. 55' - Geel - Guillaume François
  13. 54' - Doelpunt strafschop - Christian Brüls (0 - 1)
  54'penalty goalChristian Brüls0 - 1

  Het onverzetbare Union is dan toch te kloppen. STVV stuntte door in het Dudenpark een einde te maken aan de straffe reeks van 10 matchen zonder nederlaag van de leider. Een penaltygoal van Christian Brüls zorgde voor het verschil. Union haalde nooit zijn vertrouwde niveau, Dante Vanzeir miste in blessuretijd een uitgelezen kans op de 1-1 door een penalty over te knallen.

  Union - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de blessuretijd krijgt Vanzeir dé kans om Union na een moeilijke match toch nog een puntje te schenken vanaf de penaltystip, maar hij keilt de bal over de kooi van Schmidt.

  • Man van de match: Christian Brüls staat er op zijn 33e weer helemaal. Sinds de jaarwisseling zit hij al aan drie goals en een assist. De manier waarop hij vandaag de penalty binnentrapte, verraadt veel vertrouwen.

  • Opvallend: Union lijdt zijn vijfde competitienederlaag van het seizoen, de vierde al in het eigen Joseph Marienstadion. Op verplaatsing verloren de Brusselaars enkel van KV Mechelen: 3-1 werd het Achter de Kazerne.

  • Programma: Union krijgt volgende week met Charleroi opnieuw een lastige klant tegenover zich. Een bijkomende zorg voor Mazzu is dat na Van der Heyden nu ook Kandouss en Nielsen geschorst zijn voor volgende week.

  Brüls scoort vanaf de stip, Vanzeir laat gelijkmaker liggen

  Na de knappe reeks tegen de topclubs beleefde Union zowaar een collectieve offday tegen STVV. Alleen doelman Moris acteerde op niveau, hij zorgde er met een uitstekende parade voor dat Union zonder tegengoal kon gaan rusten.

  Vooral op offensief vlak gaf de competitieleider niet thuis vandaag. De anders zo doelgerichte spitsen Undav en Vanzeir beten de tanden stuk op het blok van STVV, maar ook in de tweede lijn zwegen de kanonnen van Teuma en Nielsen.

  STVV ging meer en meer in zijn kansen geloven en duwde na de pauze door. De beloning volgde al snel: Klauss versierde een penalty, Brüls knalde die met veel overtuiging in de bovenhoek.

  Ook na de 0-1 kreeg Union de motor niet aan de praat. Moris moest alweer uitpakken met een fameuze redding om de thuisploeg in de match te houden.

   

  In de slotminuten leek Union toch een puntje te kunnen redden na een penaltyfout op Lapoussin, maar Vanzeir onderstreepte zijn bleke prestatie met een zwakke strafschop. 0-1, nog geen man overboord voor Union, maar toch een tik die kan aankomen.

  Teuma: "We moeten lessen trekken uit deze wedstrijd"

  • Teddy Teuma (Union): "Het was een moeilijke match voor ons. We kenden een dipje in onze vormcurve. We stonden tegenover een laag blok dat ons weinig ruimte liet. Dat zal in de komende wedstrijden nog gebeuren, dus het is vooral belangrijk dat we hier lessen uit trekken. Ik denk niet dat er sprake was van decompressie na de vier topmatchen. We hebben deze match voorbereid zoals alle andere. Maar dit maakt deel uit van het voetbal: je kunt niet elk weekend 100 procent zijn. We mogen nu het kopje niet laten hangen, want we staan er nog altijd goed voor."

  • Dimitri Lavalée (STVV): "Wij kwamen met vertrouwen naar hier, na onze zege van vorige week, en hadden zin om dat ook te laten zien tegen de beste ploeg in de competitie. Ik denk dat we fier mogen zijn op onze prestatie. We speelden de perfecte wedstrijd, van de eerste tot de laatste minuut, al hadden we op het einde wel geluk met die gemiste penalty. Maar voor de rust lieten we hen weinig ruimte en gaven we weinig weg. Zelfs op fysiek vlak waren we de betere. De drie punten zijn dan ook verdiend."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! STVV doet waar de topclubs niet in geslaagd zijn: Union verslaan. De 0-1 van Brüls was beslissend, Vanzeir liet in de slotfase de gelijkmaker liggen vanaf de stip. .
  3. tweede helft, minuut 94. Hashioka dreigt opnieuw een penalty weg te geven als hij Millán een duw in de rug geeft, maar nu geeft Put geen krimp. .
  4. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 94.
  5. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Dante Vanzeir van Union.
  6. tweede helft, minuut 92. Vanzeir trapt over! Vanzeir laat het liggen! Hij trapt de penalty nonchalant over de goal, tekenend voor de wedstrijd van Union vandaag. .
  7. tweede helft, minuut 90. Ook Union krijgt penalty. Lapoussin duikelt over het uitgestoken been van Hashioka in de zestien meter, ref Put wijst meteen naar de stip: penalty! .
  8. tweede helft, minuut 87. Bijna de gelijkmaker! Kan het nog voor Union? Vanzeir en Millán komen allebei net te laat om een scherpe voorzet van Undav in doel te knikken. .
  9. tweede helft, minuut 86. Kopbal van Undav. Nog eens een kansje voor Union: Undav kan zijn hoofd tegen een vrije trap van Teuma zetten, maar kopt een eind over. .
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Ameen Al-Dakhil erin, Jorge Teixeira eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Shinji Kagawa erin, Christian Brüls eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Daar is Kagawa! Twee debutanten staan klaar om in te vallen bij STVV: Kagawa en Al-Dakhil mogen de laatste minuten van de wedstrijd volmaken. .
  13. Gele kaart voor Daniel Schmidt van STVV tijdens tweede helft, minuut 81
  14. tweede helft, minuut 80. Eindelijk kan Vanzeir eens richting doel spurten, maar het laatste tikje is te hard, waardoor Schmidt kan onderscheppen. .
  15. tweede helft, minuut 79. Intussen hebben twee lichtzuilen het begeven in het Dudenpark, maar er is nog voldoende licht om door te spelen. .
  16. tweede helft, minuut 77. Undav blaast de wangen bol na een mislukte baltoets. De Duitser heeft zijn dagje niet. .
  17. tweede helft, minuut 76. Invaller Puertas laat zich meteen opmerken met een infiltratie in het strafschopgebied. Hij brengt blind voor doel, Schmidt kan simpel oprapen. .
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, João Klauss eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Lazare Amani eruit