"Dit moét veranderen": Vincent Kompany houdt opvallend pleidooi na nieuwe VAR-farce

Is de buitenspellijn van de VAR een vloek of een zegen? Ook in Zulte Waregem - Anderlecht was het stukje technologie weer een bron van frustratie. De videoref probeerde namelijk te controleren of Yari Verschaeren buitenspel stond bij de openingsgoal van Christian Kouame, maar dat lukte uiteindelijk niet. Vincent Kompany hield achteraf een opvallend pleidooi.

Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe discussie rond de buitenspellijn van de VAR. In Zulte Waregem - Anderlecht duurde het bijna vijf minuten vooraleer de openingstreffer van paars-wit groen licht kreeg.

 

En dan nog kon het niet met zekerheid gezegd worden, want wellicht ontbrak er een duidelijk camerastandpunt voor de VAR om de lijn op een correcte manier te trekken.

Het systeem moet veranderen in het belang van het Belgische voetbal en voor het product voetbal.

Vincent Kompany

Vincent Kompany - en de rest van de aanwezigen -  ergerde zich zichtbaar tijdens het lange wachten.

 

"Vijf minuten is gewoon te lang", benadrukte Kompany achteraf bij Eleven Sports. "Dit is geen kritiek op de scheidsrechter, hé. Maar het systeem moet veranderen in het belang van het Belgische voetbal en voor het product voetbal."

 

"Op den duur werden de supporters van Essevee echt een deel van de beslissing omdat ze ongeduldig werden. En ook wij dachten hetzelfde: laat ons gewoon voetballen."

 

Eerder duurde het in OH Leuven - Cercle Brugge eveneens meerdere minuten vooraleer de derde treffer van de thuisploeg definitief op het scorebord kwam.


En vorige week zorgde de buitenspellijn voor nog meer commotie toen de winnende treffer van Standard afgekeurd werd. Achteraf moest het Referee Department evenwel toegeven dat de lijn door een menselijke fout verkeerd getrokken was. 

De bewuste fase: stond Yari Verschaeren buitenspel of niet?

Seck en Murillo gingen zelf een kijkje nemen op de monitor