Nederlander Alfred Schreuder is de nieuwe coach van Club Brugge

  Alfred Schreuder was de assistent van Ronald Koeman bij Barcelona.

  Club Brugge heeft de opvolger van Philippe Clement al te pakken. De 49-jarige Nederlander Alfred Schreuder is niet de bekendste naam, maar zijn vorige job was die van assistent van Ronald Koeman bij Barcelona.

  Club Brugge moest snel schakelen na het nakende vertrek van Philippe Clement naar AS Monaco. Blauw-zwart kwam in zijn zoektocht naar een opvolger uit bij de Nederlander Alfred Schreuder.

   

  De 49-jarige Nederlander neemt in zijn zog assistent Danijel Zenkovic en keeperstrainer Carlo l'Ami mee. Het trio tekende een contract van onbepaalde duur bij Club en sluit vanavond al aan op de winterstage in Marbella.

   

  Schreuder zat sinds oktober zonder werk. Toen werd hij bedankt voor bewezen diensten door Barcelona. Hij was er assistent van hoofdcoach Ronald Koeman, die weg moest. Ook bij Ajax en Hoffenheim vervulde hij eerder in zijn carrière al de rol van assistent. Hij stond Erik ten Hag bij in het seizoen 2018-2019 dat de Amsterdammers furore maakten in de Champions League.

   

  Maar de 49-jarige trainer heeft ook ervaring als T1. Zo was hij aan de slag bij Hoffenheim. Hij volgde daar in 2019 Julian Nagelsmann op. Na iets minder dan een jaar zat zijn tijd er daar op. Zijn korte periode als hoofdcoach bij Twente in 2014-2015 was niet erg succesvol.

   

  Nu neemt Schreuder, ex-middenvelder van RKC, NAC, Feyenoord, Twente en Vitesse, dus de touwtjes in handen bij Club Brugge. Het wordt zijn eerste passage in ons land. 

   

  De opdracht is duidelijk: de dubbel. Club Brugge strijdt nog mee in de beker en het wil uiteraard zijn landstitel verlengen. Schreuder zou in de loop van de week aansluiten op het trainingskamp van Club in Spanje.