RMC Sport: "Philippe Clement staat dicht bij akkoord met AS Monaco"

  Philippe Clement staat voor een nieuwe uitdaging in 2022.

  Het nieuwe jaar lijkt ook een nieuwe uitdaging mee te brengen voor Philippe Clement (47). Na ruim twee jaar bij Club Brugge zou de coach volgens Franse media dicht bij een akkoord met AS Monaco staan.

  Monaco moet officieel nog afscheid nemen van Niko Kovac, maar wacht met het ontslag tot er meer duidelijkheid is over zijn opvolger. En dat zou heel waarschijnlijk wel eens Philippe Clement kunnen zijn. 

   

  Clement, die Club Brugge de voorbije twee jaar aan de landstitel hielp, zou volgens de Franse sportzender RMC Sport dicht bij een akkoord met Monaco staan. Onze landgenoot is momenteel op skivakantie, maar zou vandaag virtueel overleg hebben gehad met de clubleiding van Monaco. 

   

  Dit seizoen draait het met 28 tegengoals in 21 matchen wat minder bij nummer 2 Club Brugge en er deden al geruchten de ronde dat Clement hoe dan ook op het einde van het seizoen andere oorden zou opzoeken. Met Monaco zou er vroeger dan verwacht een gelegenheid zijn pad kruisen. 

   

  In Monaco wacht Clement de uitdaging om de nummer 6 in de Franse competitie nog naar de Champions League te loodsen. Monaco staat drie punten achter nummer 3 Olympique Marseille.

   

  Club Brugge trekt tussen 3 en 9 januari op winterstage naar Marbella (in Spanje). Op korte termijn zouden beloftencoach Rik De Mil en assistent Carl Hoefkens kunnen overnemen.