Wereldkampioen Max Verstappen test grotere banden uit: "Alles verliep soepel"

  Max Verstappen testte vandaag de nieuwe combinatie uit in een oudere Red Bull-bolide.

  In Abu Dhabi heeft Max Verstappen (Red Bull) een geslaagde testdag achter de rug met het oog op volgend seizoen. "Maar nu kijk ik er erg naar uit om een tijdje weg te blijven van het circuit", zegt de wereldkampioen.

  2 dagen na zijn wereldtitel scheurde Max Verstappen vandaag weer over het Yas Marina Circuit.

   

  De Nederlander testte de grotere wielen uit waarmee de Formule 1-rijders volgend seizoen moeten rijden. De Pirelli-banden zijn komend seizoen 18 inch, een stuk groter dus dan de banden van 13 inch waarmee dit seizoen werd gereden.

   

  "Het voelde goed om weer achter het stuur te zitten en het was goed om de nieuwe banden te testen. Alles verliep soepel en er waren geen grote verrassingen met betrekking tot de banden, wat altijd positief is", reageerde Verstappen.   

   

  "Volgend jaar verandert alles en zullen de auto's heel anders zijn, dus het is goed om alvast wat informatie over de banden te hebben."

   

  "Het was een goede dag vandaag, aan het einde van een heel lang maar uiteindelijk enorm mooi seizoen. Maar nu kijk ik er erg naar uit om een tijdje weg te blijven van het circuit."   

   

  In totaal reed Verstappen vandaag 124 rondes in Abu Dhabi. Hij deed het rustig aan en zette de zeventiende tijd neer. De beste tijd kwam van zijn landgenoot Nyck de Vries, Formule E-kampioen en reservecoureur bij Mercedes.

  Volgend jaar verandert alles en zullen de auto's heel anders zijn, dus het is goed om alvast wat informatie over de banden te hebben

  Max Verstappen