Voormalig F1-paus Ecclestone: "Als Mercedes doorzet, is het een slechte verliezer"

  De ontknoping van het kampioenschap in de Formule 1 heeft vooral in Groot-Brittannië een bittere smaak achtergelaten. Bernie Ecclestone, jarenlang het alfa en omega in de Formule 1, vindt dat zijn landgenoten, maar zeker ook Mercedes, de zaak moeten laten rusten.

  40 jaar lang trok Bernie Ecclestone aan zowat alle touwtjes in de Formule 1, maar ook op zijn 91e volgt de Brit de sport van zijn hart nog op de voet. Bij Sky Sports roept hij zijn landgenoten op om zich neer te leggen bij de afwikkeling van het F1-kampioenschap.

   

  Mercedes zag meteen na de race al twee klachten verworpen, maar overweegt nu om nog eens in beroep te gaan om de titel niet naar Max Verstappen maar naar Lewis Hamilton te laten gaan.

   

  "Ze bouwen wellicht de beste auto's ter wereld, maar met deze houding zetten ze een kras op hun eigen ster", zegt Ecclestone bij Sky Sports. "Beroep aantekenen zou het ergste zijn wat ze kunnen doen. Zo komen ze over als slechte verliezers."

   

  Ecclestone vindt dat de gecontesteerde wedstrijdleider Michael Masi de juiste beslissing heeft genomen en gooit ook een bloemetje naar Verstappen. "Bij Mercedes hebben ze er alles aan gedaan om hem van de wijs te brengen en ze hebben daar ook nog eens de beste auto. Dat maakt het extra indrukwekkend van Verstappen. Hij maakt het verschil op het circuit."

   

  Ecclestone vreest dat door de hele heisa het schitterende seizoen vergeten dreigt te worden. "De rijders hebben ons geweldige sport geschonken. Het is een schande dat dat op deze manier wordt overschaduwd."