Max Verstappen draait weer rondjes in Abu Dhabi, met de banden voor 2022

  De banden voor 2022 zijn een stuk groter dan die van het voorbije seizoen.

  Amper twee dagen na het behalen van de wereldtitel heeft Max Verstappen opnieuw rondjes gedraaid in Abu Dhabi. De kersverse wereldkampioen testte op het circuit van Yas Marina de nieuwe banden voor volgend seizoen.

  Volgend jaar koersen de Formule 1-coureurs met grotere wielen. De velgen van 18 inch zijn een stuk groter dan de 13 inch van dit seizoen, wat ook een invloed heeft op de banden. Max Verstappen test vandaag de nieuwe combinatie uit in een oudere Red Bull-bolide.


  Tijdens de tweedaagse in Abu Dhabi worden niet alleen de banden voor volgend jaar uitgeprobeerd. Ook krijgen jonge coureurs de kans om kilometers te maken in Formule 1-bolides.

  Onder meer de Formule 2-rijders Oscar Piastri, Guanyu Zhou, Robert Shwartzman en Jüri Vips komen in actie. De Chinees Zhou (22) debuteert volgend jaar in de Formule 1 bij Alfa Romeo. De Est Vips (21) komt uit de opleiding van Red Bull en is dinsdag even teamgenoot van Verstappen.

  Nyck de Vries, de Nederlandse wereldkampioen in de Formule E, zit achter het stuur bij Mercedes, waar hij reservecoureur is. Valtteri Bottas rijdt voor het eerst in de Alfa Romeo, George Russell in de Mercedes. De Brit neemt bij de Duitse renstal de plek over van de Fin, die op zijn beurt zijn gestopte landgenoot Kimi Räikkönen vervangt bij Alfa Romeo.

  Zoek de 4 verschillen:

  F2-coureur Jüri Vips met de banden van dit seizoen

  Max Verstappen met de banden van volgend seizoen

  BEKIJK: Coureurs testen de nieuwe F1-banden uit