Drama in Brazilië: topclub Grêmio verdwijnt van het hoogste niveau

  De supporters van Grêmio kunnen hun teleurstelling niet verbergen.

  De Braziliaanse Serie A kende gisteren zijn ontknoping, met een verrassende degradant. De topclub Grêmio, met onder meer Douglas Costa, verdwijnt voor minstens een jaar van het hoogste niveau. Dat doet pijn bij de spelers, de club en de fans.

  De 4-3-overwinning tegen landskampioen Atlético Mineiro gisteren deed er niet meer toe. Grêmio degradeert na een dramatisch seizoen uit de Braziliaanse eerste klasse.

   

  Een domper voor de topclub, die met onder meer Douglas Costa (ex-Juventus en Bayern) enkele toppers in de selectie heeft. 

   

  De club staat ook bekend om grote talenten af te zetten op de Europese velden. Voorbeelden daarvan zijn Arthur, die voor 40 miljoen euro naar Barcelona trok, en Everton, die nu in Lissabon vertoeft.

   

  Grêmio draaide de afgelopen jaren mee bovenaan het klassement. In 2017 won de Braziliaanse club de Copa Libertadores - de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Het seizoen daarop won het ook nog eens de Zuid-Amerikaanse supercup.

   

  Die euforie lijkt nu lang verleden tijd. De degradatie hakt er stevig in bij de spelers en supporters, die zich moeten opmaken voor een jaartje voetbal in tweede klasse.

  De teleurstelling na het laatste fluitsignaal:

  Douglas Costa excuseert zich bij de fans.