Ex-minister Muyters treedt toe tot Antwerp-bestuur, Dirk Van Oekelen wordt CEO

  Philippe Muyters (N-VA) was van 2009 tot 2019 Vlaams minister, onder meer van sport.

  Antwerp heeft beslist om ook niet-leden van de familie-Gheysens op te nemen in de Raad van Bestuur. Een van hen is Philippe Muyters, de voormalige Vlaams minister van Sport. Antwerp stelde ook een nieuwe CEO aan met ex-profvoetballer Dirk Van Oekelen.

  Tot nu bestond de Raad van Bestuur van Antwerp uit het kwartet Paul, Ria, Marie-Julie en Michael Gheysens. "Maar de familie heeft beslist om een volgende stap te zetten in de  professionalisering van de club."

   

  Daarom worden 4 onafhankelijke bestuurders toegevoegd aan het bestuur: ondernemers en bedrijfsleiders Jürgen Ingels, Bart Van Camp en Jacques Vandermeiren en ex-minister (van Sport) Philippe Muyters.

   

  "Zij zijn geen onbekenden en brengen bijzonder veel en erg diverse ervaring mee, met toonaangevende leidinggevende kwaliteiten en waarden. Ze willen zich met veel passie inztten om een volgend hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van The Great Old."

  Deze 4 nieuwe bestuurders willen zich met passie inzetten om een volgend hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van The Great Old.

  Ex-speler Dirk Van Oekelen komt naast Sven Jaecques

  Naast de Raad van Bestuur heeft Antwerp ook de rest van zijn organigram aangevuld. Algemeen directeur Sven Jaecques krijgt als mede-CEO Dirk Van Oekelen naast hem. Van Oekelen is een ex-speler van onder meer RWDM, Beveren en STVV. Hij zal het niet-sportieve luik voor zijn rekening nemen.

   

  "Van Oekelen combineerde zijn voetballoopbaan met een universitaire studie als bio-ingenieur en later doctor in de wetenschappen. Bij de medische wereldspeler Olympus werd hij CEO en was hij actief in verschillende markten zoals de Benelux en Frankrijk."

   

  "De twee CEO's zijn intussen al gestart met het uitschrijven van een toekomstplan 2.0, met daarbij de verdere uitbouw van de voetbalinfrastructuur. Het management zal die plannen na toetsing door de Raad van Bestuur te gepasten tijde communiceren."

  Dirk Van Oekelen, hier in duel met Gert Verheyen.