Ambitieuze Red Panthers: "Wij willen ook prijzen winnen"

  International Hélène Brasseur in actie tijdens de olympische stage in Turkije.

  De Belgische hockeymannen spelen al jaren aan de top. Daar willen de vrouwen ook naartoe. "Het doel is om structureel voor de medailles te kunnen spelen", legt bondscoach Raoul Ehren uit.

  Onze nationale hockeyploegen bevinden zich momenteel in Turkije met Team Belgium. Daar richten ze hun vizier een eerste keer op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De Red Lions verdedigen er hun gouden medaille, de Red Panthers gaan voor een medaille.

   

  Op het EK in juni veroverden ze al brons. "Daar ging het al goed, maar om op wereldniveau te scoren moet het sneller, slimmer en fitter", stelt Raoul Ehren.

   

  Daar heeft de bondscoach alle vertrouwen in. "We hebben stappen gezet. En het niveau zal nog stijgen, daar geloof ik 100 procent in."

  "Tegen Nederland hebben we laten zien dat we progressie maken. Zij beschikken met voorsprong over het beste team, maar in de laatste wedstrijden doen we wel mee. De laatste keer kwamen we zelfs op voorsprong."

  Het moet nog sneller, slimmer en fitter.

  Raoul Ehren

  "Structureel voor de medailles spelen"

  Volgende zomer hebben de Red Panthers een grote afspraak: het WK in Spanje en Nederland.

   

  "We doen niet mee om mee te doen, we doen mee om mee te doen voor de medailles", stelt de bondscoach. "Wij willen prijzen winnen en dat durven we ook uit te spreken."

   

  "We willen iedere dag beter worden om onze dromen waar te maken. Het doel is om structureel voor de medailles te kunnen spelen: op het WK en de Olympische Spelen."

   

  "Niet een keer, maar elk toernooi", besluit Ehren.

  Raoul Ehren mikt hoog met de Red Panthers.

  BEKIJK: Olympische hockeyploegen op stage in Turkije

  bekijk ook: