Red Panthers dwingen Duitsland opnieuw op de knieën in Ukkel

  De Belgische hockeyvrouwen hebben voor de tweede keer in evenveel dagen de maat genomen van Duitsland in de Hockey Pro League. De Panthers kwamen voor de rust op een dubbele voorsprong dankzij twee goals van Vanden Borre op strafcorner. Na een aansluitingstreffer werd het nog even bibberen, maar De Mot trok de zege over de streep.

  Gisteren maakte een strafcorner het verschil voor de Belgen tegen Duitsland en ook vandaag kwam dat wapen er goed uit bij de Panthers. Het waren twee bijna identieke doelpunten van Stephanie Vanden Borre die de Belgen bij de rust een dubbele voorsprong bezorgden.

   

  Een harde streep netjes in de hoek was zowel in het eerste als in het tweede kwart voldoende om de Duitse doelvrouw te vloeren.

   

  Maar daarna schakelden de Belgen een versnelling terug en door een gebrek aan efficiëntie maakten ze de match niet dood. Op het einde van het derde kwart kwam dan de Duitse aansluitingstreffer. Kurz toonde dat ook haar strafcorner er mag zijn. Sotgiu zat er nog wel even bij, maar de 2-1 was een feit.

   

  Zo werd het nog een kwart bibberen voor de Belgen. D'Hooghe kwam opnieuw tussen de Belgische palen en ze bleek van goudwaarde. Op 4 minuten van het einde hield ze met haar been de Panthers overeind. 

   

  Duitsland bracht er voor het slot een extra veldspeelster in, maar dat leverde niet het verhoopte resultaat op. Integendeel, bij een tegenprik werkte De Mot de beslissende 3-1 vanuit een scherpe hoek binnen.

  "We hebben dit weekend ons visitekaartje afgegeven"

  "We hadden nog nooit gewonnen van Duitsland. We hebben dit weekend ons visitekaartje afgegeven", reageerde een tevreden bondsoach Raoul Ehren na de dubbele winst. 

   

  Toch een puntje van kritiek: het duurde te lang voor de zege binnen was. "We hadden nooit schrik mogen hebben tot het einde van de match. We kregen genoeg mogelijkheden om het verschil te maken." 

   

  "Duitsland is aan het heropbouwen met het oog op de Spelen van 2024 en wij doen hetzelfde. Deze twee successen bevestigen het plan dat wij voor ogen hebben met deze groep. Sinds zaterdag zijn we naar de 7e plaats op de ranking opgeklommen en nu naderen we plaats 6. We hebben nog een stap gezet na het EK. Ons doel is om altijd beter worden. "

  Bekijk de goals van Vanden Borre:

  De goal van de Duitsers:

  Stephanie Vanden Borre: "We hebben gedaan wat me moesten doen"

  Xavier Reckinger: "Al bij al positief"