Red Panthers (archief).

Red Panthers verliezen eerste wedstrijd van tweeluik tegen fittere Spaanse ploeg

vr 20 mei 2022 19:47
België
1-2
Spanje

De Belgische vrouwenploeg heeft in de Hockey Pro League een nederlaag geleden tegen Spanje. Het werd 1-2 op de Wilrijkse Pleinen in Antwerpen.

België - Spanje

19:58

"Genoeg kansen om meer te scoren"

Coach Raoul Ehren maakt zich geen zorgen na de nederlaag. "Het is wel oké", zegt hij. "We hadden veel goede momenten in de wedstrijd en kregen genoeg kansen om meer te scoren."

"Het was een spannende wedstrijd. Misschien verdienden we een gelijkspel. Maar dit was onze eerste match tegen een fittere ploeg. We weten waaraan we moeten werken morgen."

19:57

Het is wel oké voor een eerste wedstrijd tegen een fittere, Spaanse ploeg.

Coach Raoul Ehren
19:42

Red Panthers geven voorsprong uit handen: 1-2

De Red Panthers kenden een goede start tegen Spanje. Het vertrouwen was groot bij de Belgen. De eerste strafcorner van Ambre Ballenghien was meteen de goede voor een vroege voorsprong.

Telkens België in de cirkel kwam, waren de dames gevaarlijk in het eerste kwart. Die dreiging konden de Panthers niet aanhouden. Na slordig spel mochten de vrouwen tevreden zijn met de voorsprong bij de rust.

Na rust duwden een duidelijk fittere Spaanse ploeg door. De gelijkmaker kon niet uitblijven. De Red Panthers probeerden alle ruimtes te belopen, tevergeefs.

Georgina Oliva verzilverde het overwicht van de Spaanse vrouwen met een knappe goal. Zowel de aanname, flukse dribbel als het overhoekse schot mocht gezien worden.

De Red Panthers verliezen zo hun eerste wedstrijd met 1-2. Morgen wacht de herkansing tegen de Spanjaarden.