Red Panthers leiden even tegen olympisch kampioen Nederland

wo 10 november 2021 19:43
Nederland
3-1
België

Een kwartier hebben de nationale hockeyvrouwen mogen dromen van een stunt tegen grootmacht Nederland. In de Pro League, een internationaal landentoernooi, kwamen ze op voorsprong bij de olympische kampioen, maar een dol derde kwart deed hen de das om. In 6 minuten ging het van 0-1 naar 3-1.

Doelpunten:

• 16' Vanden Borre 0-1 (strafcorner)
  • 33' Burg 1-1
  • 36' Moes 2-1
  • 38' Welten 3-1

Hat gaat hard in het derde kwart

Een maand geleden moesten de Red Panthers hun meerdere erkennen in een fris Nederland (2-0). Het overkwam ze opnieuw.

Al maakten de Belgische hockeyvrouwen wel een betere beurt. Een goede start werd beloond in het begin van het tweede kwart. Via een Nederlandse speelster werkte sluipschutter Vanden Borre een strafcorner binnen.

België ging met een voorsprong de rust in, maar in het derde kwart hielp Oranje onze nationale vrouwen uit de droom. In 6 minuten tijd ging het van 0-1 naar 3-1.

Het goedgevulde Wagener-stadion kraaide van plezier. Nederland won opnieuw.

"Veel te zwak in het derde kwart"

"In het derde kwart speelden we veel te zwak", beseft ook doelpuntenmaakster Stephanie Vanden Borre.

"In elk duel kwamen we te laat. Een gebrek aan concentratie en energie. Dat mag niet meer gebeuren, we moeten 60 minuten lang ons niveau vasthouden."

"Wij hadden wat tijd nodig om in de match te komen", vertelt de Nederlandse international Laura Nunninck. "Omdat we met heel wat nieuwe speelsters op het terrein stonden. En omdat we sinds half oktober en onze laatste wedstrijd tegen België niet meer samen hadden gespeeld"

"Logisch dat het even duurde om mekaar te vinden. Na de rust lukte dat beter", weet ze.

BEKIJK: Goals uit de hockeyderby

Na twee zeges (1-0 en 3-1 tegen Duitsland) en twee nederlagen staan de Belgen nog op de tweede plaats in de Hockey Pro League, maar 6 van de 9 landen hebben nog niet gespeeld.

De volgende opdracht voor de Panthers wordt een dubbele confrontatie met olympisch vicekampioen Argentinië, op 12 en 13 februari in Zuid-Amerika.