Engeland dient Red Panthers eerste nederlaag in 6 wedstrijden toe

za 18 juni 2022 16:58
Engeland
2-1
België

De Red Panthers weten weer wat verliezen is in de Hockey Pro League. In Engeland gaven de Belgische hockeyvrouwen een voorsprong uit handen na de rust: 2-1. De Red Panthers doen een slechte zaak in de strijd voor de 3e plaats.

De wedstrijd kon niet veel beter beginnen voor de Red Panthers. België speelde een counter perfect uit: Gerniers bediende Struijk en die verschalkte de Engelse topkeepster Maddie Hinch: 1-0.

De Red Panthers hadden weer een vroege voorsprong beet, maar lieten het na om nog voor de rust de voorsprong te verdubbelen. En dat brak hen in de tweede helft zuur op.

De Engelse vrouwen tapten uit een ander vaatje na de pauze en Tessa Howard beloonde het betere Engelse spel met de gelijkmaker: 1-1. De Red Panthers moesten achteruit en bij het begin van het vierde quarter liep het nog helemaal verkeerd.

Grace Balsdon ramde een penaltycorner centraal richting doel en doelvrouw Aisling D'Hooghe zag de bal onder haar in doel verdwijnen: 2-1. In de slotfase konden de Red Panthers het tij niet meer keren.

Voor de Red Panthers is het pas de eerste nederlaag in 6 wedstrijden in de Hockey Pro League na 5 zeges en een gelijkspel. In de strijd voor de derde plaats doen de Belgen een slechte zaak, ze lopen niet in op India en Engeland komt dichterbij.

"Dit is frustrerend, want we waren baas", zei Charlotte Englebert. "Maar in de tweede helft was Engeland fysiek en tactisch beter. We werden een beetje overklast. Fysiek waren we niet op hetzelfde niveau, maar het is een goeie zaak dat we morgen enkel beter kunnen doen."