De Belgische vrouwenploeg scoorde snel in de 1e helft en in de 2e helft.

za 11 juni 2022 16:13
België
2-1
India

De Belgische vrouwenhockeyploeg heeft een knappe overwinning geboekt in de Pro League tegen topland India, halvefinalist op de Spelen. De Panthers scoorden 2 keer snel, in de 1e helft en in de 2e helft, maar maakten het zichzelf nog onnodig moeilijk. Het werd 2-1. Morgen staat hun 2e ontmoeting op het programma in Wilrijk.

Barbara Nelen bezorgde de Belgen een droomstart met een treffer na amper 2 minuten. De aanvoerster kreeg de bal in de cirkel toegespeeld bij een mooie loopactie en maakte het in 1 tijd af.

De thuisploeg domineerde en haalde verdiend met de voorsprong de rust. Ze konden 4 strafcorners niet omzetten, zelf gaven ze er maar eentje weg.

De 2e helft begon opnieuw met een snelle Belgische goal: na 5 minuten duwde Ambre Ballenghien een voorzet van Alix Gerniers binnen.

Het zat de Belgen wel niet mee, Ballenghien raakte nog 2 keer de paal. Toen Stephanie Vanden Borre zich verslikte in een terugspeelbal en India kon scoren langs Lalremsiami, werd het zo nog onnodig spannend.

Maar met 14 doelpogingen tegenover 3, 30 keer in de cirkel tegenover 10, was de zege meer dan verdiend.

Voor de vrouwen van coach Raoul Ehren was het de elfde wedstrijd in de Hockey Pro League, goed voor de vijfde overwinning. Met 16 punten staan de Panthers zesde. India blijft met 22 punten uit elf duels derde.

De komende weken speelt België nog 5 Pro League-duels. Winnnen ze die allemaal, dan worden ze derde achter Argentinië en Nederland. Na vandaag rukte België trouwens op naar de 6e plaats op de wereldranking. De Pro League is een voorbereiding op het WK, van 2 tot 17 juli in Nederland en Spanje.