Ga naar de inhoud

Küng is klasse apart in Chrono des Nations, Evenepoel wordt 5e

Stefan Küng heeft de Chrono des Nations gewonnen. De Zwitser was in zijn Europese trui duidelijk de snelste van het pak. Remco Evenepoel kon enigszins verrassend geen podiumplaats versieren in zijn laatste koers van het seizoen. Hij moest vrede nemen met de 5e plaats op meer dan een minuut van de winnaar.

Nog een keer knallen voor hij aan zijn welverdiende vakantie kon beginnen. Dat was het doel van Remco Evenepoel in de Chrono des Nations. Maar de Belg van Deceuninck-Quick Step maakte onderweg in Frankrijk nooit kans op de overwinning.

 

Hij ging als voorlaatste van start, net voor Europees kampioen Stefan Küng. Iedereen zat klaar voor een duel tussen de twee tenoren, maar meteen aan het eerste tussenpunt werd duidelijk dat dat er niet zou komen. Hij kwam als 4e door en kon de achterstand niet meer goedmaken. Aan de finish moest Evenepoel uiteindelijk tevreden zijn met plek 5.

 

Küng vloog wel 44,5 kilometer lang over het wegdek in zijn sterrentrui. Hij reed de snelle tijd van Toft Madsen aan flarden. De Zwitser won met meer dan een halve minuut voorsprong. De derde plaats op het podium was voor De Marchi.

 

Net na Evenepoel zien we in de uitslag Rune Herregodts terug. De 23-jarige Belg van Sport Vlaanderen-Baloise was amper 6 seconden trager dan Evenepoel. Zoek in de uitslag niet naar Filippo Ganna. De wereldkampioen ging uiteindelijk niet van start na een val op training.

Geen topdag voor Remco Evenepoel.

De uitslag:

  1. Stefan Küng (Zwi) - 44,5 km in 51'46"
  2. Martin Toft Madsen (Den) - op 36"
  3. Alessandro De Marchi (Ita) - 1'16"
  4. Aaron Gate (Nze) - 1'22"
  5. Remco Evenepoel - 1'22"
  6. Rune Herregodts - 1'28"