Ga naar de inhoud

Alec Segaert klopt juniorenwereldkampioen Wang in Chrono des Nations

Segaert is de Europese tijdritkampioen bij de junioren.

Bij de junioren heeft Alec Segaert zijn topseizoen afgekruid met winst in de  gerenommeerde Franse tijdrit Chrono des Nations. Hij was over 24,6 km 4 tellen sneller dan de Ier Darren Rafferty. Wereldkampioen tijdrijden Gustav Wang strandde op de 5e plaats.

2021 was een fantastisch wielerjaar voor onze landgenoot Alec Segaert. De 18-jarige junior kroonde zich tot Europees kampioen tijdrijden, werd 2e in Parijs-Roubaix en won brons op het WK tijdrijden.

 

Op dat WK tijdrijden gaf Segaert 29 seconden toe op de ongenaakbare Deen Gustav Wang.

 

In de Chrono des Nations (in de Vendée) had Wang vandaag een mindere dag, Segaert was wel top en kreeg op het podium het gezelschap van de Ier Darren Rafferty (2e) en de Fransman Eddy Le Huitouze (3e).

Wang moest vrede nemen met de 5e plaats, op 1'12" van Segaert, die volgend jaar bij de belofteploeg van Lotto-Soudal gaat rijden. Met Thibaut Bernard (8e) en Maxence Place (10e) eindigden nog 2 Belgen in de top 10.

Bij de profs staan Remco Evenepoel en Iljo Keisse op de startlijst van de tijdrit in Les Herbiers.

De top 3 aan de streep

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.