Luka Elsner over plotse overstap van KVK naar Standard: "Geen moeilijke beslissing"

  De Sloveen Luka Elsner stond voor het eerst de pers te woord als Standard-coach.

  Nieuwbakken Standard-coach Luka Elsner is er rotsvast van overtuigd dat hij de Luikenaars betere tijden kan bezorgen. "De situatie van Standard is tijdelijk. We kunnen de zaken veranderen", zegt de Sloveense trainer.

  Bij KV Kortrijk sloeg het abrupte vertrek van coach Luka Elsner vorige week in als een bom. De 39-jarige Sloveen had in het Guldensporenstadion getimmerd aan een sterk collectief en sprokkelde dit seizoen 15 op 30 in de competitie.

   

  Toch koos hij voor een nieuw avontuur, in Luik. "Standard is bekend over de hele wereld. Het is een club die bijzondere emoties oproept", zegt Elsner op zijn voorstelling als Standard-coach.

   

  "Ik heb meteen het vertrouwen gevoeld van de club. We zijn ook compatibel. Naar hier komen was geen moeilijke beslissing."

  Standard is bekend over de hele wereld

  Standard-coach Luka Elsner

  De opvolger van Mbaye Leye staat wel voor een grote uitdaging bij Standard. Het draait al langer vierkant op Sclessin, zowel sportief als financieel.

   

  "Maar die situatie is maar tijdelijk", meent Elsner. "We kunnen de dingen veranderen. Al ben ik me bewust van de moeilijkheden."

   

  "De groep is getekend, maar heeft honger. De spelers hebben de capaciteiten om terug te slaan."

   

  "We hebben niet veel tijd. We zullen snel punten moeten sprokkelen en werken aan de offensieve en defensieve linie."

  Algemeen directeur Grosjean over Leye: "Het was niet langer houdbaar"

  Aan het begin van de persconferentie sprak algemeen directeur van Standard, Alexandre Grosjean, over de situatie van de club.

  Over het ontslag van Mbaye Leye zei Grosjean het volgende: "Het was niet langer houdbaar, we moesten belangrijke beslissingen nemen. Maar het was wel een collectief falen."

   

  "Er zijn de laatste jaren te veel veranderingen geweest en we willen niet dezelfde fouten maken. We hebben nog steeds hetzelfde doel: een Europees ticket bemachtigen."