"Dit is competitievervalsing": Kortrijk-voorzitter woest op Standard na vertrek Elsner

  Standard heeft Luka Elsner weggeplukt bij Kortrijk.

  De plotse verhuis van coach Luka Elsner naar Standard is allesbehalve goed ontvangen in het Guldensporenstadion. "Dit is echt not done", reageert Kortrijk-voorzitter Ronny Verhelst, die juridische stappen overweegt.

  "We hadden het niet zien aankomen. Dit is een ontgoocheling voor KV Kortrijk", reageert voorzitter Ronny Verhelst. "Als je een rit met iemand begint, ga je ervan uit dat die ver draagt."

  "Dit is vloeken voor ons. Ik vind het ook competitievervalsing. Het kan niet dat je zomaar een trainer wegplukt bij een andere club. Toch niet midden in het seizoen."

   

  "Natuurlijk kan iemand kiezen om andere oorden op te zoeken, maar in het huidige voetbalmodel vind ik het een brug te ver."

  Dit is echt not done. Daarom zijn we aan het kijken welke juridische stappen we kunnen zetten.

  Ronny Verhelst

  "Dit is echt not done. Daarom zijn we aan het kijken welke juridische stappen we kunnen zetten", gaat Verhelst voort. "Voor het Belgische voetbal moeten we vermijden dat dit de normaalste zaak ter wereld wordt. Dit destabiliseert onze competitie."


  "Ik ga het ook aankaarten bij de Pro League. Een belangenvereniging voor het Belgische profvoetbal, maar eigenlijk een belangenvereniging voor de eigen club", stelt Verhelst scherp.

  Hoe dan ook moet KV Kortrijk snel op zoek naar een opvolger voor Luka Elsner. "We zijn al aan het praten", vertelt Ronny Verhelst, "maar een pasklare oplossing is er nog niet."