Ga naar de inhoud

KV Kortrijk verwelkomt Karim Belhocine opnieuw als coach en start kort geding tegen KBVB

Karim Belhocine is al opnieuw aan de slag in Kortrijk.

Kortrijk heeft zijn zoektocht naar een nieuwe coach afgerond. En het kwam daarvoor terecht bij een oude bekende: Karim Belhocine was speler, T2, T1 en TD bij de eersteklasser. De Fransman, die eind vorig seizoen geen nieuw contract kreeg bij Charleroi, vervangt Luka Elsner. Die laatste verbrak vorige week zijn contract om bij Standard aan de slag te gaan.

Kortrijk stelt oude bekende Karim Belhocine voor als nieuwe coach

Het was oud-voorzitter Joseph Allijns van Kortrijk die het nieuws wereldkundig maakte met een tweet. Elsner en zijn assistenten die vertrokken bij Kortrijk, was niet voorzien: "Maar opgeruimd staat netjes!", klonk het scherp over de eenzijdige en ongeplande breuk met de vorige coach.

 

Waarna Allijns Belhocine welkom heette: "Ik wens je alle succes! Karim is één brok overgave, emotie, met het hart op de goede plaats. Dit is een goede keuze van KVK."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ex-speler, -coach en -TD van KV Kortrijk

Karim Belhocine (43) voetbalde van 2008 tot 2011 in het Guldensporenstadion. Toen hij in 2015 stopte als centrale verdediger, begon Belhocine als assistent van Johan Walem bij Kortrijk. Na het ontslag van Walem in februari 2016 nam Belhocine het T1-schap waar.

 

Maar hij mocht niet aanblijven, omdat hij niet over het juiste trainersdiploma beschikte. Als technisch directeur was hij in de praktijk toch nog coach. Na een 10e plaats in het seizoen 2016-2017 kwam Yannis Anastasiou als coach, Belhocine mocht enkel nog TD zijn.

 

Het moment voor Belhocine om in oktober de assistent van Hein Vanhaezebrouck te worden bij Anderlecht. Hij bleef assistent van Anderlecht tot de komst van Vincent Kompany in de zomer van 2019.

 

Belhocine begon aan een avontuur bij Charleroi, dat hij naar een 3e plaats leidde op het moment dat de competitie door corona werd stopgezet. In het seizoen 2020-2021 zette Charleroi die lijn door, maar de club gleed af naar een 13e plaats. Het aflopende contract van Belhocine werd niet verlengd. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrijdag meteen naar "de beste club van het land"

Vrijdag mag Karim Belhocine meteen aan de slag met Kortrijk op het terrein van Club Brugge.

 

"Het beste team van het land", zegt hij over de zware tegenstander. "Iedereen kent de kwaliteiten van de ploeg, maar we trekken vol vertrouwen naar Brugge."

 

"We moeten ons eigen spel spelen, strijden voor elke morzel grond en het maximale er proberen uit te halen. In voetbal is alles mogelijk", maakt Belhocine zich sterk.

Iedereen kent de kwaliteiten van de ploeg, maar we trekken vol vertrouwen naar Brugge.

Karim Belhocine

Belhocine: "Weet niet of het makkelijk is om meteen te starten tegen Club Brugge"

Belhocine leidt al meteen de training:

Kortrijk wil Elsner niet op Standard-bank

Krijgt het vertrek van Luka Elsner naar Standard nog een staartje? KV Kortrijk wil een kort geding starten voor de ondernemingsrechtbank. Het verzoek is dat de ondernemingsrechtbank de Voetbalbond verplicht om tussen te komen in het geschil tussen KV Kortrijk en de trainers Elsner, Djaoui en Costa.

 

Zij beëindigden eenzijdig hun arbeidsovereenkomst en werken nog tijdens hetzelfde seizoen voor een andere club uit dezelfde reeks. Volgens de wet op de arbeidscontracten voor betaalde sportbeoefenaars is dat niet toegelaten.

 

Mocht de ondernemingsrechtbank die claim ontvankelijk verklaren, kan het dus zijn dat Luka Elsner toch niet zal kunnen plaatsnemen op de bank bij Standard.