Nicky Degrendele straalt na 5e plaats op EK: "Als je weet vanwaar ik kom..."

  Nicky Degrendele was zichtbaar tevreden over haar EK.

  De ontgoocheling na het missen van de Olympische Spelen lijkt al doorgespoeld. Nicky Degrendele was zichtbaar tevreden met haar 5e plaats in de keirin op het EK baanwielrennen. "Een mooi resultaat als je geen volledige zomer op de piste hebt getraind."

  Degrendele (25) plaatste zich vlot voor de finale van de keirin, maar daarin viel de puzzel niet in elkaar. "Als je in de finale staat, wil je altijd op het podium eindigen, maar als je weet van waar ik kom... . Ik had vooraf sowieso getekend voor een vijfde plaats", vertelde Degrendele aan Renaat Schotte.


  Toch zat er meer in. "Het is wel zuur als ik weet hoe goed mijn benen waren. Er was een beetje twijfel: iets te lang wachten of iets te weinig wachten. Ik geraakte niet vooraan, maar over 2 weken (op het WK in Roubaix) heb ik opnieuw een kans."

   

  Kan Degrendele haar vorm nog verbeteren voor het WK? "Dat denk ik wel, ik hoop het toch", lachte de wereldkampioene keirin van 2018. "Ik kan enkel mijn best doen: nog wat goed trainen en dan in Roubaix het beste afleveren. Dit schetst een mooi beeld van hoe ik nu ben."

  Met mijn coach hebben we beslist om het voor het hoofd iets beter te maken en vaak op de weg te trainen achter de derny met mijn papa.

  Nicky Degrendele

  Opvallend, Degrendele, die na haar wereldtitel door een diep dal ging, paste haar training de afgelopen maanden aan en lijkt weer goed in haar vel te zitten. 

   

  "Met Jacques (Helderop, haar coach) hebben we beslist om het voor het hoofd iets beter te maken en vaak op de weg te trainen achter de derny met mijn papa."


  "Ik heb sinds september, twee weken voor de Nations Cup in Cali, tot nu twee keer per week op de piste getraind en dat is het. Daarnaast zat ik veel in de fitness en deed ik gewoon wegtrainingen. Dit is een mooi resultaat, als je weet dat je geen volledige zomer op de piste hebt getraind." 

  Bekijk het interview met Nicky Degrendele op het EK

  Bekijk de finale van de vrouwenkeirin