Verstappen lacht kritiek Hamilton weg: "Te veel druk? Ik kan amper slapen"

  Max Verstappen en Lewis Hamilton zullen geen beste vrienden worden.

  Hun botsing op het circuit van Monza heeft de titelstrijd tussen Max Verstappen (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) nog wat meer op scherp gesteld. Voor de GP van Rusland slingerden de twee titelrivalen met verwijten naar elkaar. "Het is duidelijk dat hij me echt niet kent."

  In Monza liep het nog maar eens mis in de verbeten tweestrijd tussen Verstappen en Hamilton. De Nederlander probeerde een inhaalmanoeuvre te forceren en schakelde zo beide bolides uit. 

   

  Hamilton had er een eenvoudige verklaring voor: Verstappen heeft last van stress en de hoge verwachtingen. "Ik ben zo zenuwachtig, ik kan er amper van slapen. Het is vreselijk om voor de titel te strijden, ik haat het", was het sarcastische antwoord van de Red Bull-rijder.

   

  "Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik rustig ben. Om elke race mee te doen voor de overwinning met een sterke wagen is een geweldig gevoel. Zijn uitspraken maken duidelijk dat hij me helemaal niet kent."

  Zijn uitspraken maken duidelijk dat Hamilton me helemaal niet kent. Dat hoeft ook niet.

  Max Verstappen

  Verstappen kreeg in Monza heel wat kritiek, omdat hij na de aanrijding niet even poolshoogte kwam nemen bij Hamilton. Maar dat pikt de Nederlander niet, zeker niet met de GP van Groot-Brittannië in het achterhoofd. Toen vierde Hamilton uitbundig met het thuispubliek, terwijl Verstappen naar het ziekenhuis werd gebracht na hun botsing. 

   

  "Er zijn veel hypocrieten op de wereld, dat is nu wel duidelijk", snoefde Verstappen. "Ik liep weg in Monza, maar hij was duidelijk in orde. Hij probeerde zelfs nog weg te raken uit de grindbak."

   

  "Een dag later zat Hamilton al op een vlucht naar New York voor een gala. Dat doe je alleen als je in orde bent."

  Hamilton: "Ik heb nooit gezegd dat ik zou doodgaan"

  Het tripje naar New York van Hamilton greep Red Bull-topman Helmut Marko aan om te bewijzen dat de Brit zijn nekproblemen overdrijft. De Oostenrijker zei bij de Duitse zender RTL dat het "voor de show" was. "Met serieuze nekpijn ga je niet 7 uur in een vliegtuig zitten.'

   

  Die opmerkingen schoten bij Hamilton dan weer in het verkeerde keelgat. "Ik heb nooit gezegd dat ik dood zou gaan. Ik ben alleen blij dat ik zonder grote problemen uit de auto ben gekomen."

   

  "Als er een auto boven op je hoofd landt, dan is het duidelijk dat je daar last van zal hebben. Maar mijn kinesist heeft mijn nek behandeld na de race en nog eens op het vliegtuig. Nu kan ik weer racen."

   

  Zondag staat de GP van Sotsji, de 15e WK-manche, op het programma. Verstappen verdedigt een voorsprong van 5 punten op titelverdediger Hamilton. Maar Verstappen moet wel 3 plaatsen achteruit op de startgrid na de crash in Monza.