Geëmotioneerde Vincent Kompany: "Craig Bellamy worstelt met depressie en vertrekt"

  Bellamy ontfermde zich - met succes - over de vele jonkies bij Anderlecht.

  Na de 7-2-zege tegen KV Mechelen was er geen hoerastemming bij Anderlecht. T1 Vincent Kompany meldde op de persconferentie dat assistent Craig Bellamy vertrekt. Zijn voormalige ploegmaat kampt met een depressie en verlaat RSCA.

  Emotionele Kompany over de psychologische problemen van Bellamy: "Het monster is terug"

  Vincent Kompany kende Craig Bellamy nog van bij Manchester City en haalde de voormalige spits in de zomer van 2019 naar Anderlecht.

  De 42-jarige Welshman, een woelwater tijdens zijn carrière, leverde puik werk bij de beloften en werd na de vele personeelswissels overgeheveld naar de technische staf bij de A-kern.

  Die samenwerking eindigt nu, zo meldde Vincent Kompany na de 7-2-zege tegen KV Mechelen. 

  Bellamy heeft zijn psychologische problemen nooit verborgen en gaat opnieuw door een moeilijke periode.

  "Het monster is terug", gaf Kompany aan. "We moeten hem de kans geven om weer gezond te worden."

   

  "Hij kampt al langer met deze problemen en moet zich nu laten verzorgen. Craig was voor ons een unieke persoon en coach."

  "Hij is heel belangrijk geweest in de ontwikkeling van jongeren zoals Jeremy Doku, Yari Verschaeren en Albert Sambi Lokonga."

  "Maar gezondheid gaat voor op het voetbal en onze deur staat altijd open voor Craig."

  We moeten Craig de kans geven om weer gezond te worden.

  Vincent Kompany

  "De energie die Craig ons gegeven heeft is onbetaalbaar"

  Op zijn website gaf Anderlecht nog tekst en uitleg: "Assistent-coach Craig Bellamy verlaat maandag de sportieve staf van RSC Anderlecht. Bellamy worstelde in het verleden al met mentale problemen en die nemen de laatste tijd opnieuw de bovenhand."

  "De Brit maakt met zijn vertrek een enorm moeilijke, maar absoluut noodzakelijke beslissing voor zijn gezondheid. Hij nam zondagnamiddag afscheid van de spelers in de kleedkamer na de 7-2 overwinning tegen KV Mechelen."

   

  "Zijn ervaring als spits in de Premier League en zijn gedrevenheid tilde de jonge kern van RSCA naar een hoger niveau. Zowel coach Vincent Kompany als sportief directeur Peter Verbeke willen Bellamy uitdrukkelijk bedanken voor zijn inspanningen en tonen veel begrip voor de dappere beslissing van Bellamy."

  "De enorme energie die Craig ons allen heeft gegeven is onbetaalbaar. Het is dan ook logisch dat we hem alle tijd en rust moeten geven om zichzelf ten volle terug te vinden. De hele club staat keihard achter hem in deze moeilijke periode", aldus Peter Verbeke.

  Lees ook: