Romelu Lukaku denkt niet aan records: "Winnen is het ultieme doel"

  De teller van Romelu Lukaku staat ondertussen op 66 goals bij de Rode Duivels.

  Met twee goals erbij zit Romelu Lukaku nu al aan 66 doelpunten voor de Rode Duivels. Tegen Estland maakte de diepe spits de tweede en derde goal, aan het record van Ronaldo denk het niet. "Ik doe alles in functie van de ploeg." 

  "Het is jammer dat we een beetje moeten wakker worden na zo'n vroeg tegendoelpunt", zegt matchwinnaar Romelu Lukaku op de persbabbel na de wedstrijd in Tallinn.

   

  "We wilden anders aan de wedstrijd beginnen, maar herpakten ons goed. Tegen Tsjechië zal het beter moeten. De bal mag wel iets sneller naar voren zondag, dan kan de rest sneller aansluiten."

   

  66 goals in 99 wedstrijden, dat zijn straffe cijfers. Het record van Ronaldo is nog veraf: 111 doelpunten. "Het ultieme doel is winnen", zegt Lukaku. "Het zou wel mooi zijn om dat record ooit te halen, maar ik doe alles in functie van de ploeg. Is het haalbaar? We zien wel."

   

  "Ik heb het vorig seizoen met Inter meegemaakt: winnen én veel scoren, dan dwing je pas respect af."

   

  Lukaku pakte tegen Estland nog maar zijn tweede gele kaart bij de Duivels. "Ik ben een nerveuze jongen, maar ik ken mijn limiet. Vandaag maakte ik gewoon een fout, maar veel aandacht moet je daar niet aan besteden."

  Ik heb het vorig seizoen met Inter meegemaakt: winnen én veel scoren, dan dwing je pas respect af.

  Romelu Lukaku

  Lukaku praat met de pers na de zege in Estland:

  Vanaken: "Hoop dat ik punten gescoord heb bij de bondscoach"

  Hans Vanaken stond door een blessure van Tielemans in de basis. "Ik wist dat Youri niet zou kunnen spelen en dan hoop je wel dat er een plaatsje komt en dat je kan spelen. Ik wist het pas twee uur voor de match, maar ik ben blij met de kans. En ik ben blij met mijn match."

   

  De match begon wel een beetje in mineur want hij lag mee aan de basis van een snelle tegengoal. "Wat er fout gelopen is? Alexis Saelemaekers kreeg de bal op rechts, ik stond in het midden en hij geeft die bal lateraal. Er zat een tegenstander tussen en die kon recht op doel af."

   

  "Saelemaekers had die bal misschien niet in een tijd naar mij moeten spelen. Maar die dingen gebeuren en onze reactie achteraf was goed."

   

  Hij zette dat foutje wel recht met een goal en een assist. "Ik zag de bal komen en ik kopte hem goed binnen. Of ik nu punten gescoord heb bij de coach? Ik probeer me altijd te laten zien aan de bondscoach, dus ik hoop dat ik punten gescoord heb vandaag. Het is leuk voetballen hier. Als je Eden Hazard en Romelu Lukaku voor je hebt, dan gaat het makkelijker en sneller."

  Saelemaekers: "Bondscoach was blij met mijn reactie na die fout"

  "Ik heb het beste van mezelf gegeven", vertelde Saelemaekers na zijn match. "Ik heb inderdaad een fout gemaakt die fataal was, dat is spijtig. Maar ik heb daarna geprobeerd om het recht te zetten en dat is gelukt. De reactie van het team na die tegengoal was goed."

   

  Had Saelemaekers last van zenuwen? "Nee, het is niet daardoor dat ik die fout maak. Zulke dingen gebeuren soms. Maar nog eens, de zege is het belangrijkste. Die fout vergeet ik. De bondscoach was ook blij met mijn reactie op die misser."

  Lees ook: