Lionel Messi na historische overstap: "Deze club past volledig bij mijn ambities"

  Messi met het truitje van zijn nieuwe werkgever.

  Eindelijk kunnen we het met zekerheid zeggen: Lionel Messi is een PSG-speler. Hoewel de voorstelling van de Argentijnse superster pas morgen gepland staat, bevestigde de Parijse club vandaag al de komst van zijn nieuwe chouchou. "Ik ben enorm enthousiast om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen", vertelde de Argentijn op de site van zijn nieuwe club.

  De afgelopen dagen vloeiden er al liters inkt over de toekomstige club van Lionel Messi. Toch was het al snel duidelijk dat de Argentijn richting de Eiffeltoren zou trekken. 

   

  Eerder vandaag vloog de Barça-legende samen met zijn familie richting Parijs, waar duizenden uitzinnige PSG-fans hem stonden op te wachten. Daarnet kwam PSG met het officiële persbericht naar buiten. Messi tekent voor 2 jaar met optie op een 3e. Hij zal er met het rugnummer 30 spelen.

   

  In een eerste reactie verklaarde de 'Vlo' ook zijn keuze voor het sterrenteam uit de Ligue 1. "Alles aan de club past bij mijn voetbalambities. Ik weet hoe getalenteerd de ploeg en de trainersstaf hier zijn. Ik ben vastberaden om hier iets speciaals op te bouwen voor de club en de fans, en ik kijk er naar uit om het veld op te stappen in het Parc des Princes."

  Ik ben vastberaden om hier iets speciaals op te bouwen.

  Lionel Messi

  Ook PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi was in zijn nopjes met de megatransfer."Ik ben verheugd dat Lionel Messi ervoor heeft gekozen om zich aan te sluiten bij Paris Saint-Germain. We zijn trots om hem en zijn familie te verwelkomen in Parijs."


  "Hij heeft er geen geheim van gemaakt dat hij op het allerhoogste niveau wil blijven strijden en trofeeën wil blijven winnen, en natuurlijk is het onze ambitie als club om dat ook te doen. De toevoeging van Leo aan ons team van wereldklasse is de voortzetting van een zeer strategische en succesvolle transferperiode voor de club."