Ga naar de inhoud

Frey is de Koning Midas van Antwerp: "Vijf goals was me nog niet gelukt"

Frey zette zijn naam 5 keer op het scorebord.

Michael Frey was de Koning Midas van Antwerp op zondag, alles wat hij aanraakte veranderde in goud. De Zwitser is de eerste speler sinds Wesley Sonck in 2002 die vijf keer scoorde in een match. "Dit is een speciale dag", zei Frey na de match.

In 2002 scoorde Wesley Sonck zes keer voor Racing Genk tegen KV Mechelen. Daarvoor moeten we al terug naar het seizoen 1995-1996 om nog een spelers te vinden die vijf goals in een match maakte. Mario Stanic deed het voor Club Brugge, ook al tegen KV Mechelen.

 

Zondag 8 augustus 2021 komt nu bij in de lijstje. Michael Frey scoorde zowat elke keer dat hij de bal aanraakte tegen Standard. "Vijf keer scoren, dat was mij nog niet eerder gelukt. Het is dus een heel speciale dag, maar het belangrijkste is dat we wonnen en dat we ook heel goed speelden", zei Frey aan Eleven Sports.

 

"Dat ik het team kan helpen met mijn vijf goals, maakt me heel gelukkig. Maar we moeten blijven doorgaan. De volgende wedstrijd wacht al."

 

Nog een nieuwkomer bij Antwerp maakte een goede indruk: Viktor Fischer. Frey profiteerde van het werk van de Deen. "Alles wat Frey aanraakte, ging gewoon binnen vandaag", zei Fischer voor de camera van Eleven Sports.

 

"Als het niet Ronaldo of Lewandowski is, is het toch altijd verbazingwekkend om iemand vijf goals te zien maken."

Ik heb Frey gezegd dat hij vandaag niet met z'n vriendin naar bed mag, omdat hij anders een tweeling krijgt.

"Er is een goede connectie op het veld met Viktor Fischer", was Frey op zijn beurt lovend. "En dat zal de komende weken nog verbeteren, want we kennen elkaar nog maar enkele dagen. Maar het is niet alleen Viktor. Iedereen was goed vandaag. We moeten zo blijven doorgaan."


"Of ik dit speciaal ga vieren? Ik ga nu zoals altijd naar huis, naar mijn vrouw. Misschien gaan we wel een beetje vieren, maar de volgende training en de volgende wedstrijd komen er al snel aan", aldus de Zwitser.


"Ik heb hem gezegd dat hij vandaag niet met z'n vriendin naar bed mag, omdat hij anders een tweeling krijgt", grapte Fischer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.