Peter Vandenbempt overschouwt de opties van Messi: "Als er één club gek genoeg is..."

  Ook Peter Vandenbempt viel net niet van zijn stoel. Tijdens Laçi - Anderlecht kreeg de commentator het nieuws over Lionel Messi binnen. Hij analyseerde meteen het nieuwe tijdperk dat de Argentijn én FC Barcelona ingaan. "Ik ben benieuwd wie het aandurft om Messi binnen te halen."

  Het wordt de komende weken dé vraag die de voetbalwereld zal beroeren: wie o wie haalt Lionel Messi binnen?

   

  "Ik vraag me echt af welke absolute topclub de financiële middelen heeft na de coronacrisis", aldus Peter Vandenbempt. "Manchester City heeft net Jack Grealish gekocht en Kevin De Bruyne loopt er rond. Daar kan je volgens mij echt Messi niet bijzetten."

   

  "Wie de Argentijn binnenhaalt, moet doen wat Barça deed: het elftal laten voetballen in functie van Messi. Met zoveel sterspelers als City kan je dat gewoon niet doen."

  Messi neemt een gigantische hap uit het budget. Maar stel je voor dat PSG shirts met de naam van Messi kan verkopen...

  Peter Vandenbempt

  De volgende logische kandidaat: PSG. "Dat is een optie", knikt Vandenbempt. "Daar zou het kunnen. En als er één club gek genoeg is om hem binnen te halen... Zo zouden Messi en Neymar ook meteen met elkaar herenigd zijn."


  Alleen flirt de Franse topclub momenteel met de grenzen van de Financial Fair Play. "Messi neemt een gigantische hap uit het salarisbudget. Alleen zou zijn komst ook wel wat opbrengen. Stel je voor dat PSG shirts met de naam van Messi kan verkopen... Dat zou hetzelfde effect veroorzaken als toen Ronaldo naar Real trok."

  Transformatie

  Ongeacht de eindbestemming zal de ploeg die Messi verwelkomt een heuse transformatie moeten ondergaan. "Hij is nog altijd een geweldige voetballer, maar ook niet meer zoals in de hoogdagen onder Enrique of Guardiola. Bij een elftal als Liverpool kan je hem niet zetten - dat is een gans ander soort voetbal."

   

  "Zijn nieuwe club zal moeten aanvaarden dat Messi speelt zoals hij dat bij Barça deed: weinig terugverdedigen en vanuit stilstand. De 10 spelers rondom hem moeten dat kunnen accepteren. Bij Barça was dat niet moeilijk, want hij wás Barça."

  Barcelona in rouw

  Ondertussen hangt de vlag bij de Catalaanse club halfstok. Barça verliest - tegen wil en dank - de grootste speler uit zijn geschiedenis. "Het verdriet is begrijpelijk, want Messi zorgde voor het meest succesvolle tijdperk in de historie van de club."

   

  "Maar misschien is het wel een goeie zaak dat Messi vertrekt", verrast Vandenbempt. "Zonder hem kan er een nieuw tijdperk beginnen. Zoals bij het vertrek van Johan Cruijff. Het wordt tijd voor iets nieuws, met sterren die we nog niet kennen. En met de vrijgekomen centen kan je een paar goeie spelers halen."