FC BarcelonaValencia CF
Ricardo De Burgos Bengoetxea
Estadi Olímpic Lluís Companys
30167

Hattrick van Robert Lewandowski bevrijdt Barcelona in moeizame wedstrijd tegen tienkoppig Valencia

ma 29 april 2024 23:06
  1. 22' - Doelpunt - Fermín López (1 - 0)
  2. 27' - Doelpunt - Hugo Duro (1 - 1)
  3. 38' - Doelpunt strafschop - Pepelu (1 - 2)
  4. 42' - Geel - Pau Cubarsí
  5. 45+4' - Rood - Giorgi Mamardashvili
  6. 45+6' - Verv. André Almeida door Jaume Domenech
  1. 49' - Doelpunt - Robert Lewandowski (2 - 2)
  8. 81' - Verv. João Cancelo door Ferran Torres
  9. 82' - Doelpunt - Robert Lewandowski (3 - 2)
  10. 90+3' - Doelpunt vrije trap - Robert Lewandowski (4 - 2)
LaLiga EA Sports - speeldag 33 - 29/04/24 - 21:03
22'
Fermín López
22'
1 - 0
27'
Hugo Duro
1 - 1
Hugo Duro
27'
38'
Pepelu
1 - 2
Pepelu
38'
49'
Robert Lewandowski
49'
2 - 2
82'
82'
3 - 2
90+3'
90+3'
4 - 2

Robert Lewandowski heeft zijn onversneden klasse nog eens tentoongesteld in de Catalaanse hoofdstad. De spits van Barcelona pakte uit met een hattrick op het moment dat zijn ploeg hem het meest nodig had. Tegen Valencia had Barça het niet makkelijk. De rode kaart van de bezoekende doelman vormde het kantelpunt, Lewandowski zorgde voor drie deugddoende punten.

Ronald Araujo kan Robert Lewandowski niet genoeg bedanken.

De verdediger van Barcelona wiste eigenhandig de goede start van zijn ploeg uit door - net als tegen PSG in de Champions League - uit te pakken met een onbesuisde interventie.

"Bal!", gebaarde de Uruguayaan na zijn tackle in de zestien. Al kwam het leer niet in de buurt van zijn schoen toen hij Gonzalez onderuit werkte. Pepelu bracht Valencia op voorsprong vanaf de stip. Zo was de vroege kopbalgoal van jeugdproduct Fermin helemaal vergeten.

De mannen van Xavi beleefden een erg moeizame wedstrijd, tot doelman Mamardashvili een handje hielp.

Letterlijk, dan. De keeper van de bezoekers schatte een tussenkomst volledig fout in. Yamal wipte de bal tegen zijn arm buiten de grote rechthoek. Met elf tegen tien moest het dan toch gaan lukken voor Barça, niet?

Een stroom aan grote kansen leverde het veldoverwicht evenwel niet op.

Het was wachten tot Robert Lewandowski de gelijkmaker op stilstaande fase kon binnenkoppen. De Poolse spits vierde met zijn armen wijd open, maar hield ook zijn hoofd erbij: enkel de overwinning volstond om Real Madrid geen voorzet te geven richting titel.

Dus deed Lewandowski er de verlossende goal bovenop, opnieuw vanaf een stilstaande fase. En om zijn feestje compleet te maken, knalde hij ook nog eens een vrije trap binnen. Een hattrick waar vooral zijn collega in de defensieve linie erg gelukkig mee was.

De Catalanen tellen dankzij de weinig flitsende overwinning 73 punten. Dat zijn er 11 minder dan koploper Real Madrid met nog 15 punten te verdelen in La Liga.

90+3'

FC Barcelona straft de fout genadeloos af: Robert Lewandowski toont zijn gave traptechniek en schiet de vrije trap in doel.
90+2'
Thierry Correia (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ferran Torres (FC Barcelona).
90+1'
Bij FC Barcelona wordt de hoekschop genomen door Ilkay Gündogan. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

90+1'
Ferran Torres (FC Barcelona) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'
João Félix (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hugo Guillamón (Valencia CF).
88'
João Félix (FC Barcelona) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
86'
De poging wordt gered door Jaume Domenech (Valencia CF), die geen rebound weggeeft.
86'
Ronald Araújo (FC Barcelona) haalt uit...
85'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ilkay Gündogan (FC Barcelona), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
85'
82'

Ronald Araújo (FC Barcelona) schildert een voorzet op het hoofd van Robert Lewandowski en die kopt de 3 - 2 tegen het net.
82'
82'
De voorzet komt tot bij Ronald Araújo (FC Barcelona). Zijn kopbal gaat richting doel...
82'
Ilkay Gündogan neemt de hoekschop voor FC Barcelona. Hij dropt de bal centraal voor doel.