Lions hebben er nóg een goaltjesdief bij: "Boon klaarstomen voor kwartfinale"

  De Red Lions kunnen weer hun eigen boontjes doppen.

  De Red Lions zijn bezig aan een vlekkeloos parcours in Tokio, maar hebben nóg een troefkaart achter de hand. De goaltjesdief Tom Boon maakte tegen Zuid-Afrika zijn eerste minuten na zijn blessure. Kan hij nog als joker dienen dit toernooi?

  "Mijn blessure heeft langer geduurd dan verwacht, maar ik ben er van af", vertelt Boon zelf. “Het is niet gemakkelijk om in de ploeg te komen, maar dat is positief."

   

  "De andere spelers hebben het toernooi-momentum al te pakken. Ik moet mijn ritme nog  proberen te vinden. Tegen Canada en Groot-Brittannië zet ik die zoektocht verder. Ik wil weer 100% zijn als we de kwartfinales bestormen.”


  De Lions zijn niet meteen van plan om hun voet van het gaspedaal te halen: "Niet alles van onszelf geven is anti-Belgisch. De Rode Duivels deden het niet en wij gaan dat ook niet doen."

  De andere spelers hebben het toernooi-momentum al te pakken. Ik moet mijn ritme nog vinden

  Tom Boon, Red Lion

  Ook Coach McLeod is blij dat zijn "Lukaku" er weer bij is. Al zal hij wel nog wat stappen moeten zetten volgens de Nieuw-Zeelander. 


  "Het is goed nieuws dat Tom Boon weer terug is", denkt McLeod. "Door zijn afwezigheid hebben enkele andere spelers wel hun kans gegrepen. Als we aan de kwartfinale beginnen, willen we onze sterkste line-up op het veld zetten."

   

  "Het zal belangrijk zijn voor Tom (Boon) om de volgende wedstrijden weer in het ritme te komen én weer een goed gevoel op het veld te ontwikkelen. Het is altijd moeilijker om in het midden van het toernooi in te pikken. Maar hij is klaar voor de uitdaging. We willen hem alleszins klaarstomen voor de kwartfinale. "

  Bekijk de volledige interviews van McLeod en Boon:

  Lees ook: